El Lliure celebra Vibe 35 amb Sun & Sea i Maria Arnal

Montjuïc acull una programació especial per a joves d'entre 18 i 35 anys per 10 €

Redacció.- Vibe35, la setmana de cultura que vol fer vibrar els joves d’entre 18 i 35 anys, engega aquest cap de setmana. Després d’iniciar-se al Mercat de les Flors, la festa arriba al Teatre Lliure de Montjuïc el dissabte 22 d’octubre amb una programació especial que inclou l’assistència a l’espectacle Sun & Sea (passis a partir de les 18.00 h i fins les 21.00 h cada 30 minuts) i una sessió doble de DJ amb Sama Yax (19.00 h), en col·laboració amb Nitsa/POLO, i Maria Arnal (22.00 h). Les actuacions musicals tindran lloc a la terrassa del bar de Montjuïc.

El preu de les entrades per aquest doble esdeveniment de teatre i aftershow musical és de 10 euros i ja es poden adquirir des del web del Teatre Lliure (www.teatrelliure.com).

Sun & Sea és la proposta internacional guanyadora del Lleó d’Or a la Biennal de d’Art de Venècia de 2019 que va obrir la programació d’aquesta temporada de la Sala Fabià Puigsever i que barreja l’òpera, la performance i la instal·lació. Estrenada el passat dimecres 10 d’octubre amb molt bona acollida del públic i de la crítica, la proposta recrea una platja d’arena, que el públic observa des de dalt, amb una trentena d’intèrprets en vestit de bany que canten sobre les preocupacions quotidianes individuals i col·lectives, com també l’amenaça del canvi climàtic.

Sama Yax és el nom de guerra d’Ainara Marañón. Mexicana de naixement, criada a Bilbao i actualment resident a Barcelona, Yax s’ha guanyat un lloc a l’escena local gràcies al seu exquisit gust musical, la seva originalitat estilística i el seu incansable compromís amb la igualtat de gènere al món de la nit. Les seves sessions naveguen entre les fines fronteres de la música disco, el house, l’afrobeat, el funk i el soul.

Maria Arnal és cantant i compositora musical, coneguda per la seva carrera al costat de Marcel Bagés amb qui ha publicat quatre àlbums. Ha actuat als millors escenaris i festivals catalans de música, culminant amb la seva participació en la darrera edició del festival Sónar.

 

Sobre Vibe 35

Sis equipaments públics (Mercat de les Flors, Teatre Lliure, Gran Teatre del Liceu, Teatre Nacional de Catalunya, L’Auditori i el Palau de la Música) s’han posat d’acord per engegar una iniciativa única: un projecte conjunt per crear nous públics joves i potenciar iniciatives educatives i socials. L’objectiu és treballar per a la creació de nous públics d’aquests sectors.

La programació especial del Vibe35 s’ha fet en col·laboració amb diverses empreses i entitats culturals de la ciutat com ara el Sónar, el Primavera Sound, el Festival Cruïlla, el Razzmatazz o el Nitsa/POLO amb la voluntat d’acostar la programació dels sis equipaments al públic jove oferint espectacles de dansa, teatre i concerts de música clàssica i òpera, a un preu reduït des del 21 d’octubre a l’1 de novembre. Totes les propostes tenen una cosa en comú: al finalitzar l’espectacle s’ofereix als joves gaudir dels diferents espais de cada institució amb actuacions musicals d’ambient o discjòqueis proposats de la mà dels principals festivals de música moderna i clubs de la ciutat.

Se suma a Vibe 35 un projecte educatiu, l’objectiu del qual és la creació d’una plataforma web que inclourà la programació de totes les activitats educatives que ofereixen els sis equipaments, la creació d’itineraris compartits i l’organització d’unes jornades de formació pel professorat d’escoles i/o instituts, com també el desenvolupament d’una plataforma d’intercanvi d’experiències entre els projectes socials de cada institució.

Totes aquests iniciatives parteixen de la subvenció atorgada pel Ministeri de Cultura i de la voluntat per part de la Conselleria de Cultura de que els sis equipaments nacionals col·laboressin plegats per treballar nous públics.