El Lliure presenta La retirada i L'exili, dos noves lectures del cicle 'cartes lliures'

El Teatre Lliure començarà l'any 2012 amb dos espectacles d'un sol dia que formen part del cicle cartes lliures

El Teatre Lliure començarà l’any 2012 amb dos espectacles d’un sol dia que formen part del cicle cartes lliures: La retirada (que es podrà veure al Lliure de Gràcia el 3 de gener i comptarà amb la col·laboració de Muntsa Alcañiz, Imma Colomer, Quim Lecina, Anna Lizaran, Josep Minguell, Domènech Reixach i Fermí Reixach) i L’exili (el 10 de gener a la Sala Fabià Puigserver amb Josep Mª Flotats i Núria Espert).

El final de la Segona República, amb l’acabament de la Guerra Civil, va significar per a molts habitants d’aquest país: separacions, execusions, persecució i exili, que van quedar reflectits en la correspondència que s’ha tingut la sort de retrobar. Es vol donar veu a aquestes persones anònimes que van deixar escrits en milers de cartes els seus somnis, desitjos frustracions, testimonis i pors enmig de les situacions més diverses: al front, a la ciutat assetjada, a la cel·la abans de l’execució, en creuar la frontera. A La retirada els intèrprets llegiran cartes que eren i són el reflex d’aquelles vides.

L’exili posterior a la fi de la República va significar l’expulsió o la reclusió i, sobretot, la ruptura dels vincles establerts entre bona part de la intel·lectualitat del país. A L’exili es creuen fronteres a través de la correspondència de Mercè Rodoreda, Armand Obiols, Rafael Alberti, Carles Soldevila, Rosa Leveroni, Santiago Casares Quiroga, Maria Casares, Pere Calders…

Etiquetes:
,