El MAC inaugura l'exposició Ossos: un viatge a l'època medieval de la mà de l'antropologia física

La mostra apropa el visitant a les condicions vida de les poblacions catalanes entre els segles VIII i XV

Redacció.- Aquest vespre, el Museu d’Arqueologia de Catalunya i la Diputació de Barcleona han inaugurat l’exposició “Ossos: un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física”, que mostra com els especialistes en antropologia i paleopatologia, a partir de l’anàlisi de restes òssies, aconsegueixen informació relacionada amb la forma en què van viure i van morir les persones de  l’època medieval. L’exposició es pot visitar al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Barcelona fins el proper 22 de gener de 2017.
 
A la inauguració hi han participat el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Jusèp Boya; el diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé; el director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Josep Manuel Rueda, i les comissàries de la mostra, Elena Garcia Guixé i Amàlia Valls Martínez.
 
El Museu d’Arqueologia de Catalunya presenta aquesta nova exposició en el marc de la festivitat de tots Sants. La mostra tracta de forma entenedora sobre la informació que es pot obtenir dels ossos en relació amb l’alimentació, els oficis i l’estil de vida, la medicina i la salut, la justícia, la violència i la guerra i l’experiència de la mort. 
 
L’exposició “Ossos: un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física” explica com vivien i morien els nostres avantpassats de l’edat mitjana i aprofundeix en diferents aspectes de la seva vida a partir de la utilització de diverses tècniques de l’antropologia física –la ciència que estudia les restes òssies– i la paleopatologia –la que estudia les malalties que van patir persones o animals del passat. Una part important dels monuments i necròpolis presentades en la mostra va ser estudiada en col·laboració per membres del laboratori de paleopatologia i paleoantropologia del Museu d’Arqueologia de Catalunya i va ser excavada pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona i per altres centres d’investigació i empreses. Per això, l’exposició s’ha desenvolupat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

El muntatge es podrà visitar fins el 22 de gener de 2017 i inclou diverses activitats associades
 

Etiquetes:
, ,