El Maldà recupera aquesta temporada la línia de cabarets

Amb els espectacles Close to Liza, Al cel mos vegem tots plegats, Qué fue de Andrés Villarrosa i Missis Brownie

Redacció.- El Maldà recupera aquesta temporada la línia de cabarets amb tres espectacles programats: l’estrenat Close to Liza, de Dani Campos, Xavi Casan i Virgínia Martínez, Qué fue de Andrés Villarrosa, d’Oriol Genís i Marc Rosich i Missis Brownie de la companyia Teatre Nu. A més a més, es consolida amb la tercera edició del cicle de rondalles mallorquines Al cel mos vegem tots plegats, que aquesta edició compta amb els directors Marc Rosich, Sergi Baos, Alícia Gorina i Ainar Tur.

CLOSE TO LIZA.
Del 2 de gener al 27 de febrer de 2017. Dilluns a les 21h.
A través de les cançons que l’emblemàtica Liza Minnelli ens ha regalat, l’espectacle fa un recorregut pels moments més emocionants de la seva trajectòria, despullant la seva essència amb una instrumentació minimalista i descobrintanècdotes de la seva vida personal que l’han fet ser l’artista genuïna que tots coneixem. Un espectacle en clau de cabaret on en Xavi Casan s’encarrega de la direcció artística, Dani Campos és el director musical i pianista i Virgínia Martínez és la veu d’aquest recital. Un homenatge a la gran diva de l’escena musical que aquest 2016 va fer 70 anys del seu naixement.

AL CEL MOS VEGEM TOTS PLEGATS. CICLE DE RONDALLES MALLORQUINES
Del 22 de gener al 12 de febrer de 2017. Diumenges a les 12.30h.
Pels volts de Sant Antoni, una de les festes més actives de Mallorca, quatre actors es tanquen al Maldà durant un mes amb quatre directors diferents per treballar a partir d’una de les obres populars més importants de la nostra literatura: les Rondalles Mallorquines. Les rondalles van sorgir com a contes de tradició oral i popular, passats de pares a fills durant moltes generacions, fins que la gran feina del Mossèn Antoni Maria Alcover, firmada amb el pseudònim de Jordi des Racó, les va aplegar en 24 volums a partir del segle XIX. Per tercer any consecutiu al Maldà s’hi podran veure quatre propostes teatrals úniques a partir de les rondalles tradicionals mallorquines, a través de mirades de diferents directors, Marc Rosich, Sergi Baos, Alícia Gorina i Aina Tur amb una companyia creada expressament per a l’ocasió que compta amb l’actriu Nies Jaume i els actors Salvador Miralles i Àlvar Triay i coordinada per Catalina Florit, també actriu.

QUÉ FUE DE ANDRÉS VILLARROSA.
Del 10 al 26 de març de 2017. Divendres i dissabte a les 23h. Diumenges a les 20h.
Ara que han passat més de vint anys, Andrés Villarrosa ha acabat anònimament confinat entre les quatre parets blanques d’una cambra moblada anodinament per Ikea. Però abans de desaparèixer, esborrat definitivament de la memòria, Andrés Villarrosa vol fer el seu cant de cigne particular. Ha tret el perruquí del calaix i les jaquetes llampants de l’armari, perquè tornin a veure la llum del dia. I també ha desempolsat les cintes de cassette dels instrumentals de playback que el van acompanyar a les seves actuacions aparentment més memorables.

MISSIS BROWNIE.
De l’1 de maig al 26 de juny de 2017. Dilluns a les 21h.
Missis Brownie ens presenta la història d’una diva de la música negra americana que es troba al final de la seva vida. Acompanyada del seu únic amic, un entrenyable pianista, i d’una jove cuidadora, Missis Brownie viurà els seus darrers dies entre el record i la nostàlgia que li encomanen les cançons que la van portar a l’èxit més esclatant. A mig camí entre la vida i la mort, passant constantment del somni a la realitat Missis Brownie mirarà amb tendresa i humor la humanitat d’algú que, després de ser considerat un mite, ha d’afrontar el seu final com qualsevol altra persona.