El Manlleu Film Festival, celebra el seu 20è aniversari

Inaugura amb el multipremiat documental ‘Four Seasons in a Day’

Redacció.- El Manlleu Film Festival, organitzat per l’Ajuntament de Manlleu, celebra, del 5 al 10 de juliol, el seu 20è aniversari. El documental rodat a la frontera entre Irlanda i Irlanda del Nord i dirigit per la directora belga Annabel Verbeke, Four Seasons in a Day, inaugurarà el festival el dimarts dia 5 a les 19 h al Teatre Municipal. El film és una crítica a les conseqüències del Brexit i reflexiona al voltant de temes com la identitat i el sentit de pertinença al territori.

La programació la completen els curtmetratges a competició de les tres categories principals: Osona, Nacional i Internacional, que sumen un total de 45 obres seleccionades d’entre quasi 900 inscrits. Les projeccions es duran a terme al Teatre Municipal de Manlleu i a la plaça de les Dones del Ter, a l’exterior del Museu.

El jurat, que repartirà prop de 2.500 euros en premis, està format per Gilbert Arroyo, responsable de continguts de Mediapro Studios; Carla Linares, directora i actriu, i Miquel Escudero, periodista i crític cinematogràfic.

Per segon any consecutiu, el MFF comptarà també amb un jurat jove que serà l’encarregat d’atorgar un premi valorat en 500 euros. Helena Durban, Níger Tous i Sílvia Ballesteros en seran els membres.

Enguany també neix el MFF+D, un espai que vol promoure l’activitat  cinematogràfica i contribuir a la professionalització del sector a Osona. En aquest context s’organitza per primera vegada una Trobada osonenca de professionals del cinema, que busca posar en contacte a osonenques i osonencs que es dediquin o es vulguin dedicar a alguna de les àrees de la creació cinematogràfica, alhora que contribuir a la seva professionalització. L’activitat és gratuïta amb inscripció prèvia a través del web del MFF.

En el marc del MFF+D, s’organitza també un taller d’animació amb imatges d’arxiu de l’antiga fàbrica tèxtil de Can Sanglas, impartit per l’artista visual Martina Rogers, i sessions paral·leles fora de competició.

La pel·lícula Libertad, de l’osonenca Clara Roquet, tancarà la 20a edició el diumenge dia 10 a les 19 h al Teatre Municipal. La sessió comptarà amb la presència de la directora, ja premiada al festival el 2017 pel seu curt Les bones nenes.