
27 maig 2013 El Màster de Creació en Arts de Carrer, impulsat per FiraTàrrega i la UdL, reuneix a la ciutat a reconeguts professionals europeus
Del 27 al 31 de maig al Museu de Cal Trepat de Tàrrega
Aquest dilluns s’inicien a Tàrrega les jornades que, sota el títol L’actualitat del sector de les arts de carrer, oferiran un seguit de taules rodones temàtiques en les quals participaran reconeguts professionals europeus del sector. Aquestes sessions, que tindran lloc fins al divendres 31 de maig al Museu de Cal Trepat, conformen el quart mòdul del Màster de Creació en Arts de Carrer, impulsat per FiraTàrrega i la Universitat de Lleida (UdL).
El curs, accessible de forma independent dins el Màster i que no requereix titulació prèvia, abordarà un tema per jornada: Educació i recerca (a càrrec de John Lee, de la Universitat de Whinchester i l’Aurelie Labouesse de la FAIAR), comunicació (amb Pepe Zapata, del Mercat de les Flors); distribució creativa (amb Rosa Arnaiz, de la Fura dels Baus, i Roser Vilà, de 23 Arts); artistes (a càrrec de Joan Font de Comediants i Marcos Morao de la Veronal; i de Pere Faura i Marcel Escolano, de Los Galindos); i fires i festivals internacionals (amb Angus Mackechnie, del National Theater de Londres i Celine Verskest, de Mira Miro). Les jornades acabaran, el divendres 31 de maig a les 20 hores, amb un assaig obert de Joan Català a la Plaça de les Nacions.
Una iniciativa pedagògica pionera
El Màster de Creació en Arts de Carrer, que va néixer amb la finalitat de formar professionals de la creació a l’espai públic, suposa una iniciativa pedagògica pionera en l’àmbit internacional. Impulsat conjuntament per FiraTàrrega i la UdL, combina mòduls teòrics i pràctics i s’adreça a graduats en arts escèniques, professionals del sector i altres creadors interessats en la ciutat com a espai de múltiples possibilitats artístiques, amb la voluntat d’esdevenir un pont entre la formació i el mercat. Les Arts de Carrer són un material artístic amb moltes possibilitats de mercat a l’exterior i, en el cas de Catalunya, juguen un paper fonamental com a ambaixador de la nostra cultura arreu. FiraTàrrega porta temps liderant la internacionalització d’aquest tipus de producte artístic, i d’aquí sorgeix aquest màster que persegueix la formació de nous especialistes en aquesta disciplina així com el reciclatge de professionals en actiu.
El màster és un títol propi de la UdL, es desenvolupa en castellà i anglès, i té un caràcter marcadament professional.