Concurs internacional de pintura Lohengrin

El MEAM acull l’exposició de les obres premiades en , el concurs internacional de pintura Lohengrin

La mostra inclou 49 peces i compta amb les quatre pintures guardonades

Redacció.- Els amants de l’art i Wagner, tenen l’oportunitat de visitar fins al 5 de març, l’exposició de les obres premiades en el concurs internacional de pintura Lohengrin, organitzat per el Club Wagner , el MEAM i la Fundació de les Arts i els Artistes, en col·laboració amb el Gran Teatre del Liceu.

Amb motiu de l’estrena mundial al Liceu d’una nova producció de l’òpera de Richard Wagner, Lohengrin, dirigida per la seva besnéta Katharina Wagner, a l’abril del 2019 es convocava un concurs internacional de pintura en el qual la temàtica de les obres presentades havia de girar al voltant d’aquesta composició que el músic de Leipzig va escriure al 1848. A inicis del 2020, el jurat va fer públic el veredicte i va declarar guanyadores a quatre pintures ex aequo: DeAngel, amb l’obra L’embruixament de Ortrud i el somni d’Elsa; Juan Gil, per Pensament per a l’estudi d’un quadrat; Carlos Saura, amb Lohengrin, i Mikel Olazábal, per Lohengrin i Elsa.

La mostra inclou un total de 49 obres que aborden des del vessant figuratiu l’argument i concepte de Lohengrin, òpera de Richard Wagner i que han estat seleccionades per un jurat format per Katharina Wagner, besnéta del compositor, el Dr. Sven Friedrich, director de el Museu Richard Wagner en Bayreuth, Lourdes Jiménez, experta en art wagnerià, i Víctor Garcia de Gomar, director artístic del Gran Teatre del Liceu, Christina Scheppelmann, directora general de la Seattle Opera, entre altres.
Amb aquesta iniciativa col·laborativa entre diferents entitats, es cerca potenciar la confluència de diferents disciplines artístiques, en aquest cas el teatre, la música i la pintura.
La pandèmia va obligar al Liceu a cancel·lar la nova producció operística, que comptava amb la direcció de Katharina Wagner, besnéta del famós compositor, i el mestre Josep Pons al capdavant de l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu. També es va haver d’anul·lar l’exposició al Balcó Foyer que havia d’acollir les peces seleccionades del concurs internacional de pintura. Finalment, ara les obres s’exposen al MEAM i posteriorment viatjaran a la casa de Wagner, a Bayreuth i a la seva ciutat natal, Leipzig.