El Mercat de les Flors presenta la seva coproducció 'Impro Sharana', una peça creada i interpretada per la coreògrafa i ballarina Shantala Shivalingappa i pel músic Ferran Savall

La peça es podrà veure al Temporada Alta el dia 7 de desembre i al Mercat de les Flors del 12 al 14 de desembre.

Ferran Savall i Shantala Shivalingappa han creat per al Mercat de les Flors (Barcelona) i per al Festival Temporada Alta de Girona (Teatre de Salt) un projecte inspirat en el nou disc de Ferran Savall, IMPRO. Aquest projecte uneix l’espontaneïtat de Savall amb les formes i la gestualitat del kuchipudi, la dansa sagrada del sud de l’Índia, representada per Shivalingappa.

Ferran Savall proposa un projecte únic; una selecció d’instantànies que es creen i desapareixen en l’acte musical, en la improvisació. Una experiència musical compartida amb el públic que esdevé irrepetible. L’intimisme d’allò que és sincer i l’espontaneïtat de la creació. Exotisme mediterrani i músiques d’arreu.

IMPRO és un projecte de concert i d’experiència musical. Ferran Savall dibuixa una història vital a través de la música. Cadascuna de les improvisacions té com a base ostinatos senzills i patrons harmònics que reviuen d’un temps passat per acompanyar i abraçar la improvisació melòdica del moment present. Melodies amb llenguatges que no es concreten amb cap paraula. Savall fa ús de diverses fonètiques que s’alimenten de tècniques i estils propis de cultures d’arreu.

Una veu, la de Savall, que canta el moment i s’acompanya de guitarres i percussió així com d’altres instruments com el llaüt, el kaval i el qanun en el seu format més complet.

Un joc ple de possibles on s’intenten deixar de banda els paràmetres de la raó, la inhibició i l’autocensura per donar pas a l’impuls i a la intuïció, a l’entorn i a l’emoció.