El Mercat de Música Viva de Vic presenta una vintena d'estrenes discogràfiques en concert

Del 18 al 21 de setembre, Vic acollirà professionals de tot el món

La 26a edició del Mercat de Música Viva de Vic, que se celebrarà del 18 al 21 de setembre, ofereix aquest any 57 concerts, dels quals una vintena són estrenes oficials de nous treballs discogràfics. Així ho ha presentat avui Marc Lloret, director artístic del MMVV, en la roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí a l’Antiga Fàbrica Damm, a la qual també han assistit el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, i la regidora de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, Montserrat Rovira.

Entre les principals estrenes destaca el concert inaugural, a càrrec de Roger Mas i el grup gal·lès Plu, “un espectacle que es presenta com a punt de trobada de dues cultures petites, riques, amb llengua pròpia i amb uns trets distintius que identifiquen l’una amb l’altra. La música tradicional, el folk i la cançó són el punt de partida dels gal·lesos Plu com també ho són de Roger Mas. Un projecte en ple procés creatiu que segur ens sorprendrà per la naturalitat i la senzillesa amb què confiem que encaixaran les dues propostes”, segons destaca Marc Lloret.

Un altre dels punts a destacar en l’edició d’enguany són les estrenes. Artistes i grups amb trajectòria i seguidors fidels com Adrià Puntí, Raimundo Amador, Marlango i Kepa Junkera, o propostes de diversos estils i procedència com les d’Ian Sala, The Mamzelles, Miquel Serra, Ocellot, Hombres Bala, Pau Vallvé, Marc Parrot, Brighton 64, Anna Roig i l’ombre de ton chien, Toni Xuclà, Germà Aire, Beach Beach, Eskorzo, Fundación Tony Manero, 17 hippies o Zebda estrenaran els seus últims treballs discogràfics a Vic.

“Es vol crear una oferta diversa que reflecteixi el panorama musical català”, ha recalcat Lloret. Així, les actuacions de grups catalans representen el 50% de la programació d’aquesta edició mentre que els grups estatals i els internacionals es reparteixen l’altra meitat. Pel que fa als estils musicals, Lloret també ha explicar que en aquesta edició augmenta la presència del jazz i la world music per garantir la diversitat d’estils i gèneres al Mercat.

Com ja és habitual, a més de la part més oberta al públic hi haurà trobades per a professionals, com el MVLab, en què es reuniran programadors, institucions, festivals i empreses, entre d’altres entitats, per potenciar la contractació.

Com a novetat, aquesta edició acollirà la Fira Music, una trobada per comprar i vendre instruments nous i de segona mà.