El Mètode Grönholm encetarà la temporada del Poliorama

Amb nou càsting format per David Verdaguer, Mar Ulldemolins, Enric Cambray i Marc Rodríguez

Redacció.- El 8 de setembre de 2022 el fenomen teatral El Mètode Grönholm encetarà la nova temporada del teatre Poliorama. A l’any 2020 Anexa,  la productora de l’espectacle, va preparar una nova producció catalana de l’obra amb un nou càsting format per David Verdaguer, Mar Ulldemolins, Enric Cambray i Marc Rodríguez, però la pandèmia de la COVID-19 els va portar una temporada estranya amb restriccions de mobilitat i d’aforament. Amb els quatre actors van poder fer un pacte per tornar quan el malson hagués passat. És per això que tornem aquest setembre en temporada curta, pels que encara no l’hagin vist, serà ara o ….

El maig del 2003, en el projecte del T6 del TNC, El mètode Grönholm es va estrenar per primer cop i ja ha traspassat totes les fronteres locals: ha esdevingut un èxit de públic allà on s’ha estrenat tant a Catalunya, com a la resta de l’Estat espanyol, així com a l’àmbit internacional, ja que l’obra s’ha presentat ja a més de 60 països. El mètode Grönholm ha traspassat les fronteres territorials i teatrals. Això fa que en aquests moments la suma d’espectadors que han vist l’espectacle arreu del món sigui de més de dos milions d’espectadors.

Per tant, podem afirmar que l’autor Jordi Galceran amb el El mètode Grönholm és el autor català que ha aconseguit ser el més representat a Catalunya i al món amb una obra dramàtica contemporània de text. Qui ja l´ha vist i les noves generacions es mereixen tornar a gaudir-la o descobrir-la per primer cop.

En el teatre hi ha fracassos, aventures, èxits i fenòmens. “El mètode Grönholm” entra en aquesta última categoria” (Sergi Belbel).