El millor dels mons, de Quim Monzó

La primera vegada que els contes de Monzó pugen als escenaris per a explicar-nos sis histories sobre la mort

?Després de Jordi Arbonès, Pere Calders i Miquel Martí i Pol, amb la seva narrativa i poesia, la inquietud per escenificar L’obra D’autors catalans ens porta ara a Quim Monzó i els seus contes’, comenta la companyia. Arriba doncs, a Barcelona, El millor dels mons, de Quim Monzó, el nou espectacle de Teatre eSseLa, companyia estable de teatre amb 25 anys de trajectòria.

La primera vegada que els contes de Monzó pugen als escenaris per a explicar-nos sis histories sobre la mort sense perdre la cruesa pròxima i L’humor negre de L’estil monzonià i incorporant altres recursos com la música, més enllà de la simple escenificació dels relats.

El millor dels mons, de Quim Monzó es va estrenar al teatre Cirvianum de Torelló i arriba per primera vegada a Barcelona per a presentar-nos L’adaptació teatral D’un dels llibres de prosa i literatura catalana contemporànies de més qualitat.

Sota les cobertes del mateix llibre, El millor dels mons, sis històries de Quim Monzó que tenen la mort com a nexe comú, però no sempre com a protagonista tràgic. Pot ser un element present, o un fet inevitable, fins i tot fer-se quotidià, o una situació absurda, un futur estrany o amargament poètic. Les morts D’en Monzó no ens aclaparen, ens diverteixen, ens distreuen, ens acompanyen amb naturalitat.

Sis històries, sis mons, que, des de la quotidianitat, trenquen la monotonia i ens porten per camins inversemblants, amb un cert toc surrealista, que fugen cap a situacions absurdes i que ens fan adonar de la mateixa absurditat de la vida. Sis històries que no aniran soles perquè la música en directe i les cançons configuraran un univers sonor que serà el món en el que es construeixen i que els dóna unitat. L’espectacle es podrà veure del 22 de gener al 7 de febrer al Teatre de Sant Andreu.