El Motel exposa 76 menús de Nadal de Narcís Comadira

Es un conjunt de setanta-sis obres del pintor i poeta a l’exposició Comadira: menús de Nadal (1975-2012)

Com a cloenda de les celebracions del 70è aniversari de Narcís Comadira que s’han fet durant l’any 2012 i 2013, el Motel, restaurant de l’Hotel Empordà, presenta un conjunt de setanta-sis obres del pintor i poeta a l’exposició Comadira: menús de Nadal (1975-2012).
Des de fa trenta-set anys, Comadira es reuneix amb un grup d’amics per fer un àpat de Nadal i ell és l’encarregat de dissenyar la carta amb el menú, de la qual en fa un original per a cadascun dels comensals. A més del llistat amb els diferents plats sempre enriqueix la carta amb un dibuix o pintura, per la qual cosa aquests menús són una mostra excel·lent de la seva vessant creativa com a grafista, dissenyador i il·lustrador.
La visió retrospectiva de l’exposició ofereix una magnífica mostra de l’evolució del llenguatge visual de Comadira, ja que les obres han anat canviant de la mateixa forma que ho han fet els temes, formes i colors de la seva pintura. I de retruc també permeten veure com han anat canviant els gustos culinaris durant les últimes quatre dècades. L’exposició presenta dues col·leccions completes dels menús originals, cosa que permet comparar les semblances i variacions entre menús del mateix any i any rere any. Una sèrie pertany al filòleg i professor Josep M. Nadal i l’altra és del propi artista.
La inauguració de l’exposició es farà el dia 7 de desembre a les 12’30h, i comptarà amb la participació de Narcís Comadira, del filòleg Josep M. Nadal, de l’historiador de l’art Jordi Falgàs, comissari de l’exposició, i de Jaume Subirós, xef i propietari de l’Hotel Empordà.
Comadira: menús de Nadal (1975-2012) es podrà visitar al Motel, el restaurant de l’Hotel
Empordà (Av. Salvador Dalí, 170, Figueres). Amb la col·laboració de Fundació FITA i Llibreria 22