El MUD'15 anuncia la seva programació: Xoel López, Gualberto, Vashti Bunyan, Afrodyssey Orchestra i Sonido Gallo Negro

El MUD, Festival Músiques Disperses de Lleida, presenta la seva novena edició més internacional que mai, que tindrà lloc del 12 al 15 de març del 2015 al Cafè del Teatre de l’Escorxador de Lleida

Del 12 al 15 de març se celebrarà a Lleida la novena edició del MUD, Festival Músiques Disperses, el festival pioner de neo-folk a l’Estat espanyol. El MUD és el festival de música folk organitzat per Guerssen i l’Ajuntament de Lleida, amb un format petit-mitjà, que es sent còmode en aquest lloc, lluny de les pirotècnies de mercat, buscant l’essència, la proximitat i, sobretot, l’autenticitat. Una cita amb gran pes dins del mapa de festivals del gènere a nivell nacional i internacional, i un festival que tracta el folk amb una sensibilitat especial, fet que el fa únic a nivell estilístic.

En aquesta edició de luxe se’ns dóna l’oportunitat de poder veure artistes de gran renom internacional que costen de veure al nostre país. La meitat dels artistes participants al MUD no han donat mai concerts a Espanya amb anterioritat i en molts casos, ni tant sols a Europa.

Tots els concerts d’aquesta edició es podran gaudir al Cafè del Teatre de l’Escorxador de Lleida. La nit inaugural del dijous 12 de març comptarem amb el directe de Xoel López, un dels millors cantautors espanyols, que interpretarà temes del seu pòxim disc, juntament amb el seu repertori anterior. 

La nit de divendres 13 de març arrencarà amb Gualbertoguitarrista dels pioners del rock andalús Smash a principis dels 70, que ens oferirà una personal fusió de flamenc i música tradicional índia. La nit la tancarà la cantautora britànica Vashti Bunyan, llegenda britànica que torna amb el seu tercer dic Heartleap, un disc amb el seu segell inconfusible.

Els multi-instrumentistes grecs Afrodyssey Orchestra actuaran el dissabte 14 al Cafè del Teatre oferint el seu repertori amb influències del jazz, funk, psicodèlia, música de ball tradicional i percussió de l’Oest Africà i, evidentment, el folklore grec.

Els encarregats de cloure la novena edició del festival el diumenge 15 de març seran Sonido Gallo Negro, vinguts expressament des de Mèxic per al seu primer i únic concert a tot l’Estat espanyol.

L’atractiu del Festival Músiques Disperses de Lleida no recau en els noms dels artistes, sinó en la seva personalitat, el seu atreviment i el seu afany per aportar diferències. I és que el MUD observa el folk i la seva evolució amb un profund respecte per les arrels, però mirant sempre al present i al futur, per oferir una visió general actualitzada de l’estat de la música folk dels nostres temps.