El MUME presenta l'exposició “Josep M. Corredor (1912-1981): de casa a Europa”

Del 30 de novembre del 2013 al 12 de gener del 2014

El Museu Memorial de l’Exili (MUME) de La Jonquera presenta del 30 de novembre del 2013 al 12 de gener del 2014 l’exposició Josep M. Corredor (1912-1981): de casa a Europa.
Cent anys després del seu naixement a Girona i trenta-dos després de la seva mort a Perpinyà, Josep Maria Corredor torna a casa. En el centenari del seu naixement, a través de la celebració d’un Simposi, d’un concert d’homenatge, la reedició de les seves cèlebres Converses amb Pau Casals, la publicació de l’antologia d’articles Contra la valoració de la mediocritat i amb aquesta exposició, s’ha volgut reivindicar la importància de Josep M. Corredor com a intel·lectual. En efecte, Josep M. Corredor, home rellevant de l’exili republicà a la Catalunya del Nord i testimoni sense fissures d’un catalanisme modern, republicà i europeista, va ser un dels assagistes catalans més importants de la segona meitat del segle XX,.
La mostra, comissariada per Francesc Montero i Oriol Ponsatí-Murlà i produïda pel Museu d’Història de la Ciutat de Girona / Ajuntament de Girona, pretén destacar les múltiples facetes de la trajectòria de Josep Maria Corredor com a intel·lectual compromès, especialment durant la seva llarga estada a la Catalunya del Nord. A l’exposició es ressegueix el seu viatge vital i intel·lectual mitjançant l’exhibició de materials molts diversos gràcies a les cessions de la mateixa família Corredor, de l’Arxiu Municipal de Girona, de l’Arxiu Municipal de Palafrugell, i de les col·leccions particulars d’Albert Rossich i Victòria Clares Vigo) des de llibretes d’apunts, fotografies a correspondència passant per totes les edicions dels seus llibres. Alhora, una modesta escenografia recrea, amb objectes originals, l’estudi i la biblioteca personal que tenia al seu habitatge de Perpinyà.