El Museu Casteller de Catalunya convoca el concurs d'idees per al seu projecte museogràfic

Es premiarà al guanyador del concurs d'idees amb 15.000 €

S’han publicat les bases per al concurs públic d’idees convocat per a la redacció del projecte museogràfic del Museu Casteller de Catalunya que s’aixeca a la ciutat de Valls. Se’n valorarà el caràcter innovador i original de la proposta, la utilització de material audiovisual i tecnològic, la implantació de l’interiorisme dels espais de l’equipament, la proposta d’activitats i/o tallers originals i interactius, i l’optimització en els costos de manteniment.

El concurs es desenvolupa en dues fases. En la primera, els interessats podran optar-hi fins al 15 de setembre i s’hi podran inscriure els professionals que els darrers 10 anys hagin realitzat un projecte museogràfic o expositiu en els àmbits cultural i/o del lleure.

Entre els sol·licitants, una mesa de contractació seleccionarà els cinc que acreditin major solvència, que tindran un termini de dos mesos per presentar les seves propostes. Hi ha la voluntat municipal de convocar una exposició pública de les cinc propostes seleccionades.

En la segona fase, un jurat triarà la proposta guanyadora final i estarà format per experts en els àmbits d’arquitectura, comunicació, disseny, gestió cultural, multimèdia i turisme, així com per un representant delegat de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Es premiarà al guanyador del concurs d’idees amb 15.000 € i se li podrà adjudicar la redacció i direcció del projecte museogràfic, mentre que els altres quatre concursants rebran una prima de participació de 10.000 €, iva exclòs, per la seva participació. El projecte està valorat en 130.000 € en la seva redacció i direcció.