El Museu Dalí fa un balanç positiu del 2021

Fins a 30 de setembre, els Museus Dalí han rebut 275.734 visitants

Redacció.- El president de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Jordi Mercader, ha fet un balanç positiu de l’exercici 2021 davant del Patronat, reunit avui a Figueres, i ha presentat un pla d’actuació amb el qual la Fundació Dalí vol obtenir resultats positius l’any 2022.

Mercader ha explicat que la Fundació Dalí ha fet front als reptes que ha plantejat la pandèmia del Covid-19 mitjançant una dràstica política d’austeritat i canvis en la gestió que han permès millores en l’aprofitament dels recursos econòmics i humans.

El president de la Fundació Dalí ha subratllat que “la crisi derivada de la covid-19 ha posat de manifest la fragilitat de les institucions culturals i ha interpel·lat la seva capacitat de gestió, principalment d’aquelles els recursos de les quals provenen de la seva pròpia activitat”, com és el cas de la Fundació Dalí.

Jordi Mercader ha manifestat la necessitat d’una gestió “transparent, rigorosa, eficient i innovadora” per tal de dur a terme “una estratègia sostenible que respongui als canvis profunds que s’estan produint en relació al consum cultural i al lleure”. “Cal adaptar la manera com s’ofereixen els continguts a un públic el comportament del qual ja no serà el mateix que abans de la pandèmia”, ha assenyalat el president de la Fundació.

Fins a 30 de setembre, els Museus Dalí han rebut 275.734 visitants, xifra que suposa un augment del 60% respecte a 2020 (172.538 visitants) i una disminució del 69% en comparació a 2019 (901.928 visitants). Pel que fa a l’origen per països, aquest 2021, un 29,8% dels visitants provenen de la resta d’Espanya, un 29% de França i un 15,3% de Catalunya. Destaca la disminució de visitants procedents de Rússia, els Estats Units i l’Àsia.

El nombre de visitants als museus del Triangle Dalinià durant els darrers mesos ha confirmat, amb escreix, el seu atractiu i el seu potencial. Demostra que “els públics han abraçat amb renovada intensitat l’oferta cultural que els ofereixen els Museus Dalí i han apreciat la seva condició d’espais segurs, gestionats amb la màxima cura pel que fa a les mesures sanitàries”.

Mercader ha destacat, en aquest sentit, que la Fundació hagi rebut el premi Tiqets al Museu més rellevant de l’edició 2021, un guardó que atorga aquesta plataforma de tiqueting als museus més ben valorats pels seus visitants.

“La intensa activitat internacional de la Fundació també indica que l’interès per Dalí i Gala segueix viu a molts països, tant en formats convencionals d’exposicions temàtiques o retrospectives, com en projectes immersius, que constitueixen una nova i prometedora manera de fer arribar l’obra de Salvador Dalí a grans públics”, ha destacat Jordi Mercader.

A proposta del president Mercader, el Patronat de la Fundació Dalí ha nomenat secretària general de la Fundació, Isabella Kleinjung, cap dels serveis jurídics de la Fundació.