El Museu D’Art, la Fundació Fita i la Casa de Cultura s’uneixen en ?Laberíntica, aproximació al mite de L’alliberament’

L'exposició, formada per obres de set escultors que reflecteixen el mite de Minotaure, està organitzada per TACA, associació D'artistes de les comarques gironines.

?Som artistes i artesans’. Així és com Ció Abellí, una de les coordinadores de L’exposició, va definir, ahir en roda de premsa, a L’associació TACA i els artistes amb els que treballen. La coL’laboració entre el Museu D’Art de Girona, la Fundació Fita i la Casa de Cultura ha fet possible la presentació de ?Laberíntica, aproximació al mite de L’alliberament’. Organitzada per TACA, la mostra acull les creacions individuals de set escultors que es podran visitar en dos espais simultanis, al Museu D’Art del 5 al 31 de maig i a la Fundació Fita, del 6 al 31 de maig.
Abellí va afirmar que la voluntat de Laberíntica, aproximació al mite de L’alliberament vol ser la continuïtat de L’exposició Fascinació per Grècia, que acull el Museu D’Art de Girona, però centrada en el mite del Minotaure des D’una perspectiva contemporània. La coordinadora va explicar que les obres estan fetes a partir materials diversos com fusta, metall, paper, cartró… i ha qualificat L’obra del pati de la Casa de Cultura ?D’ocasió única ja que és el punt de conjunció dels set artistes’. Abellí va explicar que L’obra està feta amb canyes, D’uns tres metres aproximadament, penjades amb una estructura invisible flotant. Segons Abellí, el visitant podrà situar-se a sota les canyes i observar L’escultura dinàmica que formen.

Montse Bosch, coordinadora de L’exposició, va explicar que ?L’obra conjunta ha permès una connexió entre escultors per tal de plasmar en el caos i la magnitud del pensament humà?. Bosch ha definit la realització de L’obra de ?repte? i ha afegit que un dels objectiu de TACA és aconseguir ?caliu i dinamisme? entre els artistes amb els que treballen.

Pep Torner, director de la Casa de Cultura i Pep Radresa, secretari de la Fundació Fita, es van mostrat contents de poder col·laborar amb TACA i D’acollir en els espais que representen una obra de cada un dels escultors i L’obra conjunta dels artistes en el cas de la Casa de Cultura.

?Laberíntica, aproximació al mite de L’alliberament’ s’ha organitzat en consonància amb el cicle D’activitats i conferències que el Museu D’Art ha programat entorn a ?Fascinació per Grècia?. El laberint del Minotaure esdevé el punt de partida de les creacions personals dels set escultors, tots ells vinculats a les comarques gironines, amb L’objectiu D’indagar en L’origen del mite per recórrer junts el camí cap a L’exterior, L’expressió materialitzada que els allibera.

La recerca de L’ordre dins del caos i la magnitud del pensament humà que busca constantment respostes es trobarà reflectit en una obra de creació conjunta de gran format al pati de la Casa de Cultura del 9 al 31 de maig.

Mariona Terrats, Omar Ajlani, Marc Padrosa, Mònica Aymerich, Josep Rosàs, Joan Tauleria i Cesc Xavi Fonoll aportaran les seves creacions per aproximar-nos al mite del Minotaure, un monstre grec amb cos D’home i cap de brau que va ser concebut a partir de la unió entre Pasífae i un brau en motiu D’un enfrontament diví.

Com es va poder comprovar en les dues edicions anteriors de primavera organitzades per TACA, ?Mirades’ al 2007 o ?Paisatges en Construcció? al 2008, la implicació del Museu D’Art, la Fundació Fita i la Casa de Cultura aporta una major participació artística en la mostra.

L’exposició es va presentar a la Fundació Fita ahir al migdia. A L’acte hi van assistir Pep Torner, director de la Casa de Cultura, Pep Radresa, secretari de la Fundació Fita, Montse Bosch i Ció Abellí, coordinadores de L’exposició. Les inauguracions dels espais tindran lloc el avui dimarts dia 5 de maig a 2/4 de 8 al Museu D’Art, demà dimecres dia 6 a 2/4 de 8 a la Fundació Fita i el dissabte 9 s’obrirà la creació conjunta a la Casa de Cultura juntament amb la inauguració de L’exposició de flors.

Etiquetes:
,