El Museu de Badalona inaugura L’exposició Les mil i una rumbes. 50 anys de rumba catalana

Del 9 D'octubre al 9 de novembre

En motiu dels 50 anys de la Rumba catalana, el dijous 9 D’octubre el Museu de Badalona inaugura L’exposició musical sobre la rumba catalana Les mil i una rumbes. 50 anys de Rumba Catalana.
L’exposició comença als anys quaranta i cinquanta en les mil i una nits que veien néixer un nou estil musical, la rumba catalana, i arriba fins a L’actualitat.
Aquesta música de fusió, de mestissatge i de festa ha donat forma a un univers musical amb fortes arrels culturals, per on han transitat centenars D’artistes, grups i intèrprets que encara brillen amb intensitat i que formen part del patrimoni cultural de Catalunya. La rumba catalana és una mostra de tolerància i convivència, un espai sentimental de diverses generacions, punt de trobada entre paios i gitanos. És, de fet, un gènere jove i vital creat per L’ànima festiva dels gitanos catalans i amb un caràcter propi ben marcat, fruit de la fusió del rock-nd-roll D’Elvis Presley i el son de les velles bandes cubanes, portadores de ritmes afroamericans.
La mostra està dividida en tres espais temàtics: els noms de la rumba ( Peret, Pescaílla, Amaya, Rumba Tres, Gato Pérez, Los Manolos, Sabor de Gràcia, Ojos de Brujo, Estopa, Troba Kung-Fú, el colomenc Muchachito Bombo Infierno…), L’abecedari de la rumba (palmes, guitarra, ritme, ventilador, smoking, caló, lletres, ball, fusió, barris..) i la música, una selecció dels 30 millors temes (Gitano Antón, La lágrima, Caramelo, Perdido amor, Vete vete, Mia, Gitanitos y morenos, Tau-tau, Amics per sempre, Gitanas de merkaíllo, Bailaores, Clavellet morenet…)
En motiu D’aquesta exposició, el Museu de Badalona ha organitzat dues activitats gratuïtes, amb inscripció prèvia al Museu. El dissabte 25 D’obture a la Plaça de Font i Cussó hi haurà una classe pràctic a càrrec de L’escola Lola y Pavón de Badalona, oberta a tots els públics. Ja el dia 8 de novembre a 2/4 de 7 de la tarda s’ha organitzat un taller amb demostració D’instruments i ritmes de Rumba Catalana.
L’exposició ha estat produïda per L’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona i el Museu de Mataró i es podrà veure fins al 9 de novembre.

Etiquetes:
, ,