El Museu de l'Empordà acull la mostra col·lectiva Ready Mix

Hi participen cinc artistes emergents

Ready Mix és una exposició col·lectiva, comissariada per Dídac Cubarsí Ginesta (Salt, 1977) i Jordi Puig Augé (Barcelona, 1980), que parteix d’un projecte seleccionat a les Beques Agita atorgades per l’Ajuntament de Figueres l’any 2008. La mostra pretén articular un discurs entre modernitat i tradició a les sales del Museu de l’Empordà a través dels treballs de cinc joves artistes catalans. Tot i que les tradicions es presenten sovint com un fet immutable, és un mite pensar que les tradicions són impermeables al canvi. Vivim en un procés constant de transformació i de desenvolupament tècnic. La idea d’aquesta exposició neix de la confrontació entre modernitat i tradició, i vol mostrar com aquestes conviuen en l’actualitat i, alhora, es contrauen l’una a l’altra. A partir de cançons i contes populars, balls i rituals, arts i oficis, els cinc creadors contemporanis presenten propostes pluridisciplinars que són una aproximació de la creació emergent del nostre país cap a la tradició popular de Catalunya.

Aquesta mostra d’art contemporani d’arrel tradicional vol captar l’atenció d’un públic molt ampli cap a la creació de l’art emergent català i, al mateix temps, apropar la celebració tradicional cap a l’expressió i els nous llenguatges artístics actuals. L’imaginari dels creadors que participen en el projecte no s’adscriu al camp semántica de la reivindicació catalanista sinó al del trànsit de tendències estètiques i culturals pròpies de la societat catalana d’avui dia. El llenguatge tècnic de cadascun d’ells és molt divers, i la seva relació amb l’obra i la intencionalitat de la mateixa, varia segons el tarannà de cada individu en aquest acte col·lectiu obert a tota la ciutadania.

La inauguració de Ready Mix tindrà lloc avui, a les 20h. La mostra forma part de la programació de Figueres 2009 Capital de la Cultura Catalana.

Els artistes

Daniel Soms (L’Escala, 1983) a través de La Jungla Artificial proposa una actualització del bestiari clàssic. Maria Martin (Palamós, 1979) presenta el seu projecte 2, 3 D que destaca la figura del monstre dins la cultura popular i proposa fer una adaptació d’aquest univers il·lusori entre la tradició i la modernitat. Maria Ramió (Banyoles, 1981) treballa a partir de l’apropiació d’objectes, llocs, persones i relacions que funcionen com equivalents a objectes que són catalogats mitjançant una fitxa tècnica formant part d’una totalitat d’obra-registre de l’acció; alhora, aquesta artista durà a terme una acció d’apropiació dels assistents a la inauguració de l’exposició al museu. Sira Pizà (Terrassa, 1982) i Ricardo Trigo (Palafrugell, 1980) amb CoolKutreX, Ruidos Complejos con circuitos 555* proposen el seu laboratori de treball com a instal·lació sonora.

Etiquetes: