El Museu de la Indústria de Renània exposa el seu patrimoni industrial ganiveter al mNACTEC

Una mostra sobre el passat industrial d'aquesta regió alemanya

Solingen és L’escenari D’un dels sis museus industrials de la Renània. Com a punts centrals D’aquests museus destacarem el ram metal.lúrgic, el tèxtil, el paperer i L’elèctric. La seu central s’ubica a la fàbrica de zinc Altenberg
A Solingen, a través de les fàbriques que són en part monuments protegits, es respira de forma tranquila i expressiva la història de la indústria i de les persones que hi han estan involucrades. Aquesta ciutat, situada a la part oest del Bergisches Land, és una de les regions industrials més antigues D’Alemanya. En aquest indret la indústria metal.lúrgica adquireix una importància destacada i sorgeix una important indústria de ferramenta i serralleria. Solingen concentra la producció D’armes tallants i punxants, així com D’eines punyents, particularment ganivets, coberts i tisores. A la fàbrica Hendrichs, que va ser la primera ferreria, s’hi va instal.lar el Museu el 1996.

Cinc-cents objectes, imatges de treball i petites escenografies recreen L’ambient de treball. L’exposició es composa D’eines tallants fabricades en el conegut i important centre industrial ganiveter de Solingen. La mostra ocupa 150 metres quadrats i es divideix en deu àmbits que explica, través dels objectes, el devenir industrial D’aquesta ciutat ganivetera, des dels seus orígens fins a la situació actual. El gruix important de L’exposició són: navalles -molt típiques a Solingen-, coberts de taula, tisores de moltes tipologies, eines de carnisser, ganivets de cuina de moltes mides, ganivets utilitzats pels diferents oficis i molts altres objectes que ens aporten una nova forma D’entendre la producció D’eines de tall que utilitzem cada dia. Complementa L’exposició imatges de la vida i el treball que els homes i les dones D’aquesta ciutat industrial van tenir. A part del procés productiu, podem veure les eines personals amb les que els obrers treballaven, la cadira de L’esmolador llevataps, les màquines del procés productiu com les esmoladores i també aquells elements particulars que els treballadors portaven de casa com la caixa per portar L’entrepà o el bullidor per a fer el cafè.

La mostra es podrà visitar al mNACTEC fins al 29 de març de 2009, de dimarts a divendres de 10 a 19 hores; dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14.30 hores. Posteriorment s’exposarà al Musée de la Coutellerie de Thiers a França.

Etiquetes: