El Museu de la Música inaugura una exposició pels 25 anys de la gran nit del rock català

Coincidint amb la Nit dels Museus s’organitzarà a L’Auditori un karaoke rock on es podran cantar els grans temes del rock i del pop català

El Museu de la Música inaugura dijous 19 de maig a les 19h l’exposició “La gran nit del rock català” quecommemora el 25è aniversari del macroconcert que es va celebrar al Palau Sant Jordi el 14 de juny de 1991 amb Sopa de Cabra, Sau, Sangtraït i Els Pets. Va ser el moment de màxima difusió del rock català, tant pel públic com pels mitjans. Hi van anar més de 22.000 persones, el rècord europeu d’espectadors en un concert dins un recinte tancat, i va tenir una gran repercussió als mitjans catalans i entre els líders d’opinió. El concert va ser transmès en directe pel Canal 33 i es va allargar fins a les tres de la matinada. El ‘rock català’ es va fer visible, les companyies multinacionals van fer ofertes aquella mateixa nit a tots els artistes, els grups van augmentar els catxets i es va generar una gran expectació en tots els sentits.

Per aquest motiu, el Museu de la Música ha volgut rememorar aquest fenomen de l’escena musical catalana i oferir un recorregut per la seva història a través de diferents materials com entrades emblemàtiques, postals, programes de concerts, discs dels grups del moment o el cartell del mític concert al Palau Sant Jordi. A més, un membre de cada grup ha cedit un dels instrument que van sonar aquella nit mítica. Així doncs es podran veure al Museu de la Música la guitarra elèctrica de Lupe Villar, Sangtraït, la guitarra acústica de Pep Sala, Sau, el Baix de Francesc Lisicic “Cuco”, Sopa de Cabra i la bateria de Joan Reig, Els Pets. La mostra, que està comissariada pel grup editorial Enderrock, es podrà veure fins el 8 de gener de 2017.