El Museu de Lleida inaugura la nova exposició permanent del gòtic

És la primera acció completada del Pla d’Impuls del Museu

Redacció.- El Museu de Lleida ha inaugurat aquest passat divendres la nova exposició permanent del gòtic, que ocupa 200 m2 de superfície i ha requerit una inversió de gairebé 200.000 euros.

Durant la seva intervenció, la consellera Ponsa ha fet èmfasi en l’agraïment “a totes les persones i entitats que ho han fet possible: els que han completat l’exposició amb dipòsits i donacions, els patrons del Consorci, les entitats culturals de Lleida i les professionals del Museu”. I ha assegurat que “la inauguració d’avui no ens relaxa en absolut, sinó tot el contrari: ens esperona encara més a continuar defensant i fent créixer l’art i la cultura que el Museu de Lleida en tota la plenitud ens ofereix. Continuem!”

L’exposició comprèn el període que va de la segona meitat del segle XIV fins a finals del segle XV, una etapa històrica i artística molt rellevant en el discurs del Museu en un format renovat i més accessible.

Inclou una quarantena de peces de primer nivell procedents del Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu del Disseny de Barcelona, dipòsits de la Generalitat de Catalunya i de l’Arxiu Arqueològic de la Paeria, fons propis del Museu de Lleida i la donació de Tatxo Benet del retaule gòtic de Sant Bartomeu.

S’ha organitzat en 4 àmbits i un d’introductori: La Lleida baixmedieval,  Caminant cap a la fi del món medieval, febre constructiva a la Lleida baixmedieval, Una terra de trobada al segle XV i Anys de malestar polític i social.

Aquesta és la primera acció completada del Pla d’Impuls del Museu que el Consorci -format per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Segrià, la Paeria de Lleida i el Bisbat- va presentar el passat 25 de març, responent al compromís en la defensa i protecció del patrimoni cultural després d’uns anys especialment difícils pel Museu.