El Museu del Cinema presenta una nova oferta de cursos

Bergman, Truffaut, el cinema clàssic japonès, David Lynch i el cinema de terror seran els protagonistes d’aquesta variada oferta formativa

Redacció.- El Museu del Cinema vol consolidar una variada proposta formativa per aquest curs 2016-2017 amb un programa de gran varietat temàtica on diferents professors ajudaran a aprofundir en diferents directors i gèneres que han estat importants en la història del cinema. Aquests cursos de divulgació cinematogràfica estan destinats a un públic general, no especialista, que té interès en conèixer o formar-se en la història del cinema, dels grans cineastes i en el llenguatge audiovisual. Els cursos s’impartiran tots els dissabtes al matí i tots els cinèfils hi estan convidats a participar.

Inaugurarem temporada el mes d’octubre amb un curs sobre Ingmar Bergman impartit per la periodista, crítica de cinema i professora de la Universitat de Girona Imma Merino. Durant les cinc sessions repassarem la filmografia i tots els elements temàtics i formals constitutius del món bergmanià. Una mirada aprofundida a un dels grans cineastes de la història. Les inscripcions per aquest curs ja estan obertes.

El cineasta Pere Vilà serà l’encarregat d’impartir el curs Conèixer Truffaut. Durants els dies 12, 19, 26 de novembre, 10 i 17 de desembre, el curs analitzarà la seva evolució com a cineasta, seguint, a més, les seves reflexions sobre el cinema publicades al llarg dels anys.

El professor d’història y teoria del cinema de la Universitat de Girona Àngel Quintana serà el professor d’un interessant curs sobre el cinema clàssic japonès. En el curs es repassarà i s’aprofundirà en la filmografia de directors tant cèlebres com Ozu, Mizoguchi, Kurosawa, entre molts d’altres. El curs es portarà a terme els dies 14, 21, 28 de gener, 4 i 11 de febrer

Aquest món és estrany. L’obra global de David Lynch serà el títol del cicle dedicat a aquest icònic cineasta. El curs l’impartirà Quim Casas, crític de cinema i professor de la Universitat Pompeu Fabra i es portarà a terme els mesos de febrer i març.

La crítica de cinema Désirée de Fez serà la professora del curs La por a la pantalla, el curs serà un recorregut per la història del cinema de terror. Aquest tancarà l’oferta del curs 2016-2017 els mesos d’abril i maig de l’any vinent.

Tots els cursos estan organitzats pel Museu del Cinema, el preu és de 85 euros, els membres del Club d’Actors tenen una matrícula reduïda de 65 euros, els membres del Club Girona Cultura pagaran 70 euros i les persones a l’atur i jubilats tindran un preu reduït de també 70 euros. Les inscripcions s’obriran dos mesos abans de l’inici de cadascun dels cursos.