El Museu del Port Tarragona ja forma part de la Xarxa de Museus

Ha consolidat la seva incorporació a la Xarxa de Museus de les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre

Redacció.- El Museu del Port de Tarragona consolida la seva adhesió i queda registrat com un dels museus catalans incorporats a la Xarxa de museus de les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Ara fa un any aproximadament que va ser publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, però és aquest mes de maig quan s’oficialitza la decisió de la nova incorporació mitjançant una reunió celebrada el passat 3 de maig i presidida per la consellera de cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga

Tots els museus registrats poden formar part d’una xarxa temàtica adient als seus continguts i, s’han d’integrar a la xarxa territorial de la zona on estan ubicats. Aquest cop tant el Museu del Port com la Fundació Mas Miró de Mont-roig han quedat integrats a la xarxa.

Per tal de formalitzar aquesta adhesió, es va organitzar, el passat divendres, una reunió de la taula institucional de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, una reunió celebrada a la seu del Museu d’Art modern de la Diputació de Tarragona. La reunió va ser presidida per la consellera de cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, i també va participar el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, entre altres personalitats i responsables culturals. Durant la trobada es van tractar els punts necessaris i rellevants per consolidar la integració del Museu del Port i de la fundació Mas Miró a la xarxa.

Després d’una breu presentació del Museu del Port, presentació realitzada per la directora de patrimoni de la Generalitat, Sònia Hernández, tots els integrants de la reunió, regidors/es, alcaldes, representants dels catorze museus participant assentiren i formalitzaven la integració de l’espai cultural del Museu del Port a la xarxa territorial.

Entrada amb felicitacions
Durant la reunió el grup de participants van coincidir en la gran feina feta durant els darrers anys per part de l’equip de professionals del Museu del Port de Tarragona. També van voler felicitar per la destacada tasca que es realitza en la promoció de la cultura i la difusió patrimonial. Van assenyalar i agrair el compromís de l’equip del Museu del Port per tal d’organitzar activitats, exposicions i esdeveniments, a més de la dedicació per a preservar i compartir un llegat històric.

Per part del Museu del Port, el president de l’Autoritat Portuària, Saül Garreta, va mostrar el seu agraïment per la incorporació remarcant que “el treball en xarxa sempre permet fer projectes comuns beneficiosos per al territori”. Gràcies a l’esforç de l’equip del Museu i de tots els equips de la marca cultural del Port de Tarragona, Moll de Costa, moltes persones tenen l’oportunitat de connectar amb la història i l’art d’una manera significativa i educativa.

24 anys del Museu
El Museu del Port va obrir les portes el 13 de maig de l’any 2000 essent reinaugurat el 17 de juliol de l’any 2021 després d’un nou projecte integral de reforma de l’edifici i d’una nova museografia, aconseguint d’aquesta manera actualitzar continguts i posicionant el museu com un espai amb tecnologies del segle XXI.

El 13 de maig vinent, el Museu celebrarà 24 anys d’activitat constant, preservant i difonent el patrimoni marítim de Tarragona a la ciutadania. Aquest equipament del Moll de Costa destaca per la seva capacitat per organitzar activitats per a petits i grans de diversos vessants culturals i artístics: concerts, tallers, conferències, rutes, contes, titelles, presentacions, i un llarg etcètera.

Una de les darreres activitats que s’incorporarà a la celebració dels 24è aniversari serà ‘El guardià de la llum’, realitzada per la companyia Matito i que fa referència als 160 anys d’un altra icona de la ciutat: el Far de la Banya, ubicat al dic de llevant del Port.