El Museu D’Història de Barcelona presenta la seva nova adquisició

La peça és un retrat D'Eustaquio de Azara i Perera de Josep Bernat Flaugier

El Museu D’històra de Barcelona ha presentat el Retrat D’Eustaquio de Azara i Perera de Josep Bernat Flaugier. L’obra, que va ser adquirida pel Museu el passat mes D’octubre, és un retrat del bisbe de Barcelona pintat per Josep Bernat Flaugier entre els anys 1794 i 1797.
Per uns dies, s’exposarà al públic, juntament amb dues obres més del mateix pintor que formen part de la col·lecció del Museu: L’Autoretrat i Sant Josep Oriol curant Pere Cristóbal, «el Trempat».

Josep Bernard Flaugier fou un pintor francès establert a Catalunya. Cap al 1773 s’instaL’là a Barcelona, on estudià a L’Escola Llotja. Entre 1793 i 1800 viatjà arreu D’Europa. Va fer pintures religioses a Reus, al monestir de Poblet i a esglésies barcelonines, com la Coronació de la Mare de Déu a la cúpula de Sant Sever i Sant Carles Borromeo. També va fer els retrats de Carles IV i Maria Lluïsa de Parma, el de Josep I Bonaparte i un autoretrat.

L’acte de presentació va comptar amb les intervencions de Francesc Quílez Corella, cap de la CoL’lecció del Gabinet de Dibuixos i Gravats del MNAC, i de Rosa Marina Ruiz, restauradora.

Etiquetes:
,