El Museu Episcopal de Vic celebra la nit de museus

També s’oferiran visites a l’exposició temporal «116 anys de Pintura Catalana», portes obertes i música

El Museu Episcopal de Vic (MEV) se suma un any més a la celebració de la Nit de Museus. El dissabte 21 de maig, el MEV obrirà les seves portes, de les 8 del vespre a les 11 de la nit, amb diferents activitats per mostrar la vitalitat i dinamisme dels museus. La Nit de Museus és una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa en què participen més de tres mil museus de quaranta països.

Aquest 2016, el museu oferirà portes obertes a les sales d’exposició permanent i visites guiades a l’exposició temporal «116 anys de Pintura Catalana». En el cas de les portes obertes a l’exposició permanent, els visitants podran passejar lliurement per les sales i, com a valor afegit de la Nit de Museus, al llarg del recorregut es podrà gaudir de la música de joves intèrprets de l’Escola de Música de Vic. A cada hora en punt es faran explicacions i apuntssobre aspectes destacats de la col·lecció permanent del museu com la pintura i l’escultura romànica i gòtica o la valuosa i desconeguda col·lecció de teixit.

Aquest any, i coincidint amb l’exposició temporal “116 anys de Pintura Catalana” també es faran visites guiades a la mostra. Aquesta exposició que es fa dins dels actes de Vic Capital de la cultura Catalana del 2016 i mostra l’evolució de les arts pictòriques al nostre país, des de finals del segle XIX fins a l’actualitat. Entre d’altres, s’hi poden veure obres de Ramon Casas, Salvador Dalí, Joan Miró, Joan Brossa, Antoni Tàpies o Miquel Barceló. En aquesta nit dels museus es faran visites guiades a les 20:00h, 21:00h i 22:00h. Aquestes visites a l’exposició temporal són gratuïtes però cal reserva prèvia a l’Oficina de Turisme de Vic. Al llarg de la Nit dels Museus, l’exposició temporal no es podrà visitar per lliure.