El Museu Van Gogh D’Amsterdam acull l'últim concert de la gira internacional de Xavier Dotras Trio

L'acte forma part dels actes D'internacionalització de la música catalana

El jazz de la formació catalana Xavier Dotras Trio sonarà al Van Gogh Museum d’Amsterdam el divendres 8 de juliol en el concert de comiat de L’espectacle ‘Vincent’, que el grup ha dedicat a la vida i obra del pintor postimpressionista. La formació tanca la gira internacional del seu darrer disc amb aquest concert D’homenatge a L’artista que ha inspirat el treball més elogiat del grup. L’actuació tindrà lloc el mes en què es commemora el 121è aniversari de la mort del pintor.

Xavier Dotras Trio és un grup de jazz creat L’any 2004 a la comarca del Maresme per L’experimentat pianista Xavier Dotras que completen Cesar Martínez, a la bateria, i Toni Pujol al contrabaix. Els treballs del grup recullen influències que van des de la música clàssica fins a la bossa nova i la música tradicional catalana passant pel latin, el bolero i el jazz-flamenco. El particular estil de Xavier Dotras Trio, elegant i sobri, ha assolit en poc temps el reconeixement unànime de crítica i públic.

El concert al Van Gogh Museum tanca la gira de L’àlbum que es va presentar a la sala Jamboree de Barcelona L’any 2009. Des D’aquella data, la formació ha actuat als escenaris de festivals de gran prestigi internacional, com el Midem (Canes), el Bath Music Festival (Gran Bretanya), el San Miguel Mas i Mas (Barcelona), L’Alcudia Jazz (Illes Balears) o el Jazz en la Provincia (Sevilla).

L’àlbum ‘Vincent’ és fruit de l’admiració personal del pianista Xavier Dotras per la figura del pintor Vincent Van Gogh i per la seva manera singular D’entendre la creació artística. Com a conseqüència D’aquest reconeixement, Dotras ha seguit al llarg dels anys L’empremta del pintor per Amsterdam, París, Auvers sur Oise i la Provença. El resultat D’aquest periple és un disc que evoca amb gran sensibilitat els quadres del pintor, els personatges relacionats amb la seva vida i les ciutats on va viure.

L’actuació al Van Gogh Museum tindrà el doble atractiu de ser el darrer concert de la gira del disc ‘Vincent’ i de servir D’homenatge a L’artista que L’ha inspirat davant la que avui és la més gran col·lecció D’obres del pintor. L’espectacle representa, per extensió, un reconeixement a tots els creadors que han contribuït a definir el caràcter de Xavier Dotras Trio, des de Bill Evans fins a Antonio Carlos Jobim, Fellini o Chopin.

L’actuació de Xavier Dotras Trio al Van Gogh Museum forma part dels actes D’internacionalització de la música catalana que promou L’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) i compta també amb el suport de L’Institut Ramon Llull.

Etiquetes: