Musicant 2024

El Musicant 2024 incorporarà un village on degustar un tast gastronòmic

Els Amics de les Arts, Ekaterina Zayzatseva i Elena Gadel i Joan Isaac actuaran al festival

Redacció.- Els Amics de les Arts, Ekaterina Zayzatseva, Pep Gimeno i Xiomara Abello, Elena Gadel i Joan Isaac formaran part del Festival Musicant 2024.

Amb un avançament en el calendari, el Musicant del 2024 presenta aquest mes de juny una nova edició fi del a la voluntat de promocionar la música feta a casa nostra. Des del repertori tradicional fi ns a la música de nova creació, els melòmans de les contrades gironines
gaudiran d’un variat cartell d’estils musicals envoltats d’un entorn inigualable.

Organitzat per l’Ajuntament de Campllong amb la complicitat d’una junta directiva integrada per persones vinculades al món cultural, polític i econòmic de la comarca, el festival arriba a la 21ª edició amb el mateix compromís dels seus orígens: Potenciar la programació
d’obres de compositors catalans de totes les èpoques. Recuperar partitures inèdites o poc conegudes. Presentar una nova plataforma als intèrprets musicals de les comarques gironines. I dotar a la comarca d’un nou projecte associatiu i cultural.

Dins el marc del festival, en l’edició d’enguany, es presenta la novetat del Village & MusicanTast. Un espai exclusiu on degustar una sel.lecció gastronòmica de tasts inspirats en el nou concepte d’imatge del Musicant 2024. Una iniciativa gastronòmica nascuda amb la complicitat de Xicu de Toro del Restaurant Local Social de Campllong.

Musicant 2024 en un punt d’infl exió després de dues dècades de concerts, i de la mà de bonart cultural i del dissenyador Pere Álvaro, es presenta amb una imatge visual i gràfica renovada. Inspirada en un marc conceptual on el moviment fl uctuant de les notes musicals s’han transformat en síl.labes que prenen vida en un logotip per a les edicions futures.

Al mateix temps que es mostra una imatge cromàtica i contemporània del cargol, símbol patrimonial del paisatge de Campllong, i dels principis harmònics i rítmics de les estructures àuries del planeta, també presents en els valors musicals del Musicant.

L’art també pren protagonisme en el Musicant 2024, i per a les pròximes edicions futures, de la mà de bonart cultural. El fotògraf Yurian Quintanas és l’artista escollit per plasmar el Musicant 2024.

Accions Musicant

  • Acte al Foment de Girona: A finals de maig s’organitzarà una xerrada sobre la història del Musicant i la música als països catalans al Foment de Girona, amb la presència de Candi Granés.
  • Acte a la Farinera Teixidor: El pròxim dimecres 5 de juny es donarà a conèixer el Musicant 2024 a la ciutat de Girona. La Farinera Teixidor, un edifici modernista declarat patrimoni arquitectònic de Catalunya és el marc escollit per dur terme l’acte que comptarà amb l’actuació de la Queralt Bosch.

Musicant i l’art

En aquest 2024 i per les edicions futures, el Musicant es presenta ampliant el marc creatiu del festival introduint l’art a l’ecosistema del festival de la mà de bonart cultural. Enguany serà la fotografia de l’artista i fotògraf Yurian Quintanas que crearà unes fotografies del Festival d’aquest 2024. Bonart cultural en farà una sel·lecció que es mostrarà en una futura exposició a principis del 2025.

Al mateix temps es farà una reduïda sel·lecció de fotografies, per ser exposades a l’interior del Village&MusicanTast durant el transcurs del Musicant 2025.

Música de nova creació, tradicional i contemporània

El primer concert es celebrarà el dimecres 26 de juny a l’Església, amb l’artista i guitarrista Ekaterina Záytseva. Un dels primers tractats de la història de la guitarra és el mètode de Joan Carles i Amat, publicat a Barcelona el 1596. D’ençà de llavors molts compositors del país n’han ampliat el repertori: Sors, Tàrrega, Llobet, Pujol i Gasull en són alguns dels autors indissolublement lligats a l’instrument. La guitarrista Ekaterina Zàytseva n’oferirà una mostra amb la seva tècnica i musicalitat excepcionals.

El camí continua el dijous 27 de juny amb l’actuació de Pep Gimeno “Botifarra” i Xiomara Abello. Una nit per gaudir de música Valenciana. Dues de les veus cantautores més destacades de les terres valencianes que combinen cançons d’arrel tradicional amb altres d’autoria pròpia creant un segell personal ben arrelat al territori i amb un marcat estil on descobrim les influències de les arrels i de la música de creació més actual.

Els Amics de les Arts actuaran el dissabte 28 de juny amb la presentació del seu nou disc “Les paraules que triem no dir”. Un dels grups més estimats de casa nostra i amb la trajectòria més sòlida continua sorprenent-nos per la seva manera d’explicar-nos històries, unes cançons que són capaces de fer vibrar ja diferents generacions. Els concerts d’Els Amics de les Arts són una cita imperdible, on s’aprecia el valor d’una trajectòria i la complicitat única de la banda.

El dissabte 29 de juny, Elena Gadel amb “La dona que em vesteix” serà la protagonista de la nit. La cantautora barcelonina es redefineix com a veu empoderada que no està per romanços. Amb el darrer treball discogràfic La dona que em vesteix posa tota la carn a la graella amb unes cançons que parlen de temes ben reals: el desengany o la violència de gènere. La seva veu, acompanyada d’una cuidada producció que barreja el flamenc, l’electrònica i el pop esdevé una experiència musical apassionant entre la dolcesa i la crueltat de l’amor.

I Joan Isaac amb “50 anys de cançons i 70 de vida” tancarà la vint-i-unena edició del Festival Musicant.

Village & MusicanTast

El Musicant 2024 comptarà amb un exclusiu Village on poder degustar del 1r MusicanTast amb uns tastets inspirats en el Musicant i des de la gastronomia local.

El nou Village & MusicanTast, serà un espai perfecte per reunir-se abans dels concerts i gaudir dels tasts dissenyats per Xicu Toro del restaurant Local Social de Campllong.