El nou centre Atlàntida i el ja conegut espai El Sucre prenen protagonisme en el MMVV juntament amb els espais de carrer

Onze escenaris acolliran el centenar de concerts D'enguany, conformant un aparador únic per a la promoció i difusió de la música en el nostre país

Els diferents escenaris que proposa el Mercat en la seva 22a edició mantenen una especialització temàtica, amb la finalitat que cada espectador elabori el seu propi itinerari i selecció. Enguany, el Mercat estrena un nou espai: el Centre D’Arts Escèniques L’Atlàntida, un dels equipaments culturals més potents del país inaugurat recentment. En aquest emplaçament hi hauran 3 escenaris i, en el més petit D’ells, hi tindrà lloc un cicle de 6 concerts realitzats única i exclusivament per solistes. Els altres dos escenaris són el Teatre i L’Auditori.

L’Atlàntida lidera així un nou mapa D’espais més adequat, que millora L’acollida de la creixent escena emergent i prescindeix del cinema Vigatà. El Mercat també veurà créixer un dels seus emplaçaments històrics: El Sucre. Aquí hi haurà un escenari de doble ús que permetrà la celebració D’un concert i la preparació simultània de la següent actuació, optimitzant les seves possibilitats. Hi haurà també accions de DJ i música electrònica.

Pel que fa al vessant més professional, el MMVV comptarà en aquesta edició amb 900 metres quadrats D’espai per a jornades, congressos i reunions, a banda de 3.500 metres quadrats del Recinte Firal per expositors.


Espais Off del Mercat

L’escena emergent del moment també té un lloc propi dins el Mercat i està configurada per les iniciatives que recolza L’organització any rere any: InVictro, Diversons i els concursos Vic Sona i Sona 9; que es desenvoluparan en tres espais ?Off Mercat’.

Invictro aportarà la programació del divendres i el dissabte a l’escenari de l’Aula de l’Institut del Teatre i a la Rambla del Passeig. L’escenari de la plaça de la Catedral, amb la programació Diversons de la Fundació ‘la Caixa’ acollirà artistes D’arreu del món com Sandra Rehder (Argentina), Baiao (Brasil) o The Orient Express (Est d’Europa).

Finalment L’escenari de la Rambla del Passeig acollirà la nit del dijous als tres semifinalistes del concurs Sona 9 i al grup Mine, guanyadors de L’edició anterior. El concurs DO Catalunya presentarà el grup Còsmic Grass, guanyadors de L’última edició celebrada a Tarragona, el setembre de 2009. Finalment el diumenge a la tarda s’hi podrà gaudir també del concurs musical osonenc Vic Sona.

Concerts showcase

L’últim dels espais que resultarà rellevant dins el MMVV serà el Recinte Firal, on s’hi podran trobar els dos escenaris destinats als Showcases. Aquests concerts, en format de curta durada (25 minuts) i destinats únicament als professionals acreditats, ja s’han convertit en un dels trets més característics del Mercat i en una cita ineludible per als programadors.

En aquesta ocasió trobarem noms que de ben segur seran grans sorpreses i descobertes com 100 elephants, Bino Barros, Canimas, Jesús Fusté, Pep Poblet o Taima Tesao entre D’altres.