El nou llibre de Ramon Cotarelo, una anàlisi rigorosa per entendre la independència de Catalunya

El llibre repassa l’anhel d’alliberament nacional, la gran mobilització social i l’oposició a un règim caduc

Redacció.- El llibre repassa l’anhel d’alliberament nacional, la gran mobilització social i l’oposició a un règim caduc i incompetent per part dels ciutadans de Catalunya. Una anàlisi rigorosa i profunda que ens ofereix les claus per entendre i participar en el debat polític de major rellevància de l’actualitat: la independència de Catalunya, el seu origen, el seu present i el seu possible futur. Una obra que exposa els arguments jurídics, polítics, històrics i econòmics que s’han de contemplar en tot judici estricte del tema i que pot llegir-se també com una crònica de la relació entre Espanya i Catalunya al llarg de la història, amb especial atenció a l’últim segle.

Fugint de lectures partidistes, amb dades, fets i opinions fonamentades, Ramón Cotarelo no té por de defensar el dret a decidir de Catalunya ni de criticar la posició de l’Estat espanyol.

Ramón Cotarelo (Madrid, 1943) és un politòleg espanyol, catedràtic emèrit de Ciència Política i de l’Administració de la UNED, de la qual va ser vicerector entre 1984 i 1988, publicista, escriptor i traductor. És autor o coautor de 43 llibres (entre ells, La desnacionalización de España i La Antitransición), 145 articles en revistes especialitzades espanyoles i estrangeres i ha traduït a diversos autors clàssics i contemporanis. Col·labora habitualment en els mitjans de comunicació i ha publicat més d’un miler d’articles periodístics. Actualment és columnista a elMón.cat i té un bloc molt seguit (més de 5 milions de visites), Palinuro, que se centra en l’anàlisi política i en temes literaris i artístics. A les xarxes socials el trobareu a Facebook i a Twitter (@ramoncotarelo) on compta amb més de 35.000 seguidors.