El País Valencià acull la clausura de la 20a edició del BarnaSants

El BarnaSants es trasllada al País Valencià en la seva recta final, on vol consolidar-se en les seus d’Ontinyent, Vila-real, València i Alcoi

Volem el pa sencer! ha estat el lema del BarnaSants, Festival de Cançó d’autor que enguany ha celebrat la seva 20a edició durant dos mesos i mig. Ara el BarnaSants arriba a la seva recta final i ho fa traslladant part de la seva activitat al País Valencià, on tindran lloc diversos concerts i activitats que clausuraran el festival a la vegada que el BarnaSants i Alcoi reivindiquen la figura d’Ovidi Montllor en el 20è aniversari de la seva mort.

Durant el mes d’abril, tindran lloc els darrers concerts del BarnaSants a diversos indrets del País Valencià: Pau Vallvé tocarà a Ontinyent el dia 9, Quico Pi de la Serra ho farà l’endemà a Vila-Real i Kiko Veneno oferirà un recital a Alcoi el dissabte 12. A més a més, hi haurà quatre actes a Alcoi dedicats a reivindicar la figura de l’Ovidi. El primer és la projecció del documental Ovidi per Ovidi el 8 d’abril, que precedirà, l’endemà, la presentació del llibre Ovidi, un obrer de la paraula, de Joan Tormo. Posteriorment se celebraran dos concerts al voltant de la figura del cantautor que clausuraran definitivament el festival: el concert Ovidi Simfònic. Perquè vull!, amb versions de les cançons d’Ovidi per a banda amb la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi i la Coral Sant Jordi de Barcelona; i El(s) poeta Ovidi. Poesia no vol dir somiar, un espectacle creat per la seva filla Jana Montllor que comptarà amb la presència de Eduard Fernández, Eduard Iniesta i Llúcia Vives.

Un any més, el BarnaSants concedeix dos Premis Honorífics. El primer és el Premi a l’Activisme Cultural, que l’organització vol atorgar a Josep Lluís Marcè, programador de les sales de l’Hospitalet. Pel que fa al Premi a la Trajectòria, el guardó ha estat per Maria del Mar Bonet.

El proper dimarts, 13 d’abril, s’anunciarà el premi al millor concert de la Secció Oficial, ja que fins al dia 12 hi ha concerts programats que entren dins d’aquesta categoria. Hi opten un total de 22 concerts, entre els quals hi ha noms com Ángel Petisme, Rafa Xambo, Kiko Veneno i Martín Buscaglia, VerdCel, Rosa Luxemburg, Jorge Tylki, Víctor Salvatti, Jordi Montáñez o Meritxell Gené.