El Palau de Congressos i el REC presenten ?Somnis de Ficció?, una exposició de peces de col·lecció mítiques del cinema

La mostra reuneix més de 30 peces de col·leccionisme del cinema de Hollywood

Cada any, el REC ofereix una mostra dedicada a diferents dimensions o personatges claus dels mitjans audiovisuals. Enguany, el Palau Firal i de Congressos de Tarragona produeix i organitza, amb la col·laboració del REC, una mostra de peces de col·leccionisme que han esdevingut la representació de grans mites del cinema i de l’imaginari col·lectiu universal. Des dels inicis del Hollywood més glamourós fins el cinema d’acció més sofisticat dels últims temps, aquesta mostra ens acompanyarà en un viatge per la història d’aquest meravellós invent que ha canviat els somnis del món sencer. Vestits, dibuixos, tota mena D’objectes i fotografies originals, de grans clàssics de totes les dècades del segle passat, conformen aquesta mostra que obre boca per a la desena edició del REC.  

El REC sempre ha defensat el cinema com a art col·lectiu, destacant la importància de tasques més enllà de la direcció i els actors: aquí podem observar com elements inicialment secundaris, com poden ser el vestuari, L’atrezzo, els props, i D’altres objectes omplen totalment la pantalla i acaben configurant la matèria de que estan fets els somnis, els somnis de ficció.

En la doble celebració del seu 10è aniversari, El Palau han preparat una exposició memorable. Somnis de Ficció planteja un recorregut per la història del cinema de Hollywood, narrada a través D’objectes originals, peces úniques utilitzades al rodatges de pel·lícules mítiques i que formen part D’aquells moments fílmics que es queden a la retina, D’aquelles imatges que romanen a la nostra memòria, que formen part de L’imaginari col·lectiu.

La mostra es troba estructurada en dues èpoques i tres espais: L’època daurada, Cap a un nou Hollywood i Nous monstres, nous herois. Es podrà visitar a El Palau fins el 2 de maig, coincidint amb la clausura del festival.

Etiquetes:
,