El Palau de la Música Catalana acull l’esperat debut a Catalunya de Daniil Trifonov amb un programa de gran virtuosisme

Trifonov afrontarà la dificultat d'interpretar al piano "Fantasia i fuga en Sol menor" de Bach

El proper dimarts, 4 de novembre, a les 20:30 h, el cicle Palau 100 Piano acull el debut a Catalunya del jove pianista rus Daniil Trifonov. Una presentació al Palau de la Música Catalana en què l’artista interpretarà un programa que constitueix una aposta pel virtuosisme pianístic i que abasta un arc musical de 135 anys.

Artista en exclusiva de Deutsche Grammophon, Trifonov ha protagonitzat una ascensió espectacular des que l’any 2011 va guanyar els primers premis dels concursos Txaikovski i Rubinstein a l’edat de 20 anys.

En el concert de dimarts, Trifonov afrontarà la dificultat d’interpretar al piano la Fantasia i fuga en Sol menor de Bach, concebuda per a orgue. Tot seguit, tocarà la darrera de les Sonates de Beethoven, la núm. 32, op. 111. Una obra farcida de contrastos i de difícil interpretació, que amb només dos temps reclama una gran profunditat expressiva. La darrera peça del concert són els Dotze estudis d’execució transcendental de Franz Liszt que és, dins de l’exigent obra pianística del compositor, de les més complicades. Pensada, madurada i revisada durant vint-i-sis anys,  Liszt hi volia mostrar la gran aportació del virtuosisme a la creació musical.