El Palau de la Música Catalana presenta Anna Gourari i Cathy Krier, dos talents del piano, els propers 9 i 10 de febrer

El Palau de la Música Catalana presenta en dos dies consecutius dos talents del piano: la russa Anna Gourari, que actuarà dimarts, 9 de febrer, en el cicle Palau 100 Piano (20.30 h, Sala de Concerts), i la luxemburguesa Cathy Krier, que actuarà dimecres, 10 de febrer, en el cicle ECHO Rising Stars (20.30 h, Petit Palau). Són dues pianistes de la nova generació dels músics destinats a ocupar la primera línia de la interpretació.

 

L’estil pianístic d’Anna Gourari ha estat descrit com “tècnicament perfecte” i“enlluernador”, “amb una mescla gairebé perfecta d’atac ardent i màgia poètica”, sempre “amb una absoluta llibertat intel·lectual”. La pianista russa oferirà un programa complex, virtuós i ple de contrastos. Començarà amb el “Nocturn en Si bemoll menor, op. 9 núm. 1” i la “Sonata per a piano núm. 3, en Si menor, op. 58” de Chopin, considerada un dels cims pianístics de tots els temps. Tot seguit, el Coral preludi “Ich ruf zu Dir, Herr Jesu Christ” de Bach–Busoni; la “Ciaccona” de Sofia Gubadulina, una de les grans compositores actuals, i les “Visions fugitives”, op. 22(selecció) de Prokófiev, peces curtes, plenes d’ironia i sarcasme escrites en un llenguatge molt personal. Clourà el concert amb l’”Scherzo núm. 2, en Si bemoll menor, op. 31″, novament de Chopin, d’un dramatisme intens.

Per la seva banda, la pianista Cathy Krier, nascuda l’any 1985 i presentada per la Philharmonie de Luxemburg, interpretarà al Petit Palau un programa francès i alemany amb la “Suite en Sol major 23” de Rameau; els “Valses nobles et sentimentales” de Ravel, la “Sonate pour piano” de Dutilleux, i dues estrenes a l’Estat espanyol dels compositors alemanys Denis Schuler (“L’autre rivage”) i Wolfgang Rihm (“Toccata capricciosa”), un dels compositors alemanys contemporanis més influents. Aquestes dues obres són encàrrec de l’ECHO i de la Philharmonie de Luxemburg, escrites especialment per a Cathy Krier. Krier pertany a una família de músics i ha actuat com a solista i acompanyant per tot Europa i els Estats Units, i sobretot al seu país, Luxemburg. També compta amb diversos enregistraments que han merescut els elogis de la crítica.

El cicle Rising Stars és organitzat per l’Organització Europea de Sales de Concerts (ECHO), l’associació dels auditoris i les sales de concerts més importants d’Europa i de la qual formen part el Palau de la Música Catalana i també l’Auditori de Barcelona. Amb tres concerts al Palau aquesta temporada, el proper i darrer serà protagonitzat pel baríton Benjamin Appl (17/05/2016), proposat pel Barbican Center de Londres, que serà acompanyat al piano per James Baillieu. El primer va ser a càrrec del Trio Catch, el 21 d’octubre de 2015.