El Palau de la Música i L’OBC s’uneixen per mantenir el 'Giravolt de maig' al Cicle Palau 100

La versió escenificada es recuperarà el 2014 en coproducció amb L'Orquestra del Gran Teatre del Liceu

El ‘Giravolt de maig’ D’Eduard Toldrà es manté dins el cicle Palau 100 en coproducció amb L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) gràcies a L’acord a què han arribat el Palau de la Música Catalana i L’Auditori. Aquesta nova coproducció, en versió concert, substitueix la versió escènica que inicialment havia de portar a terme L’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu amb la direcció escènica D’Oriol Broggi. Aquesta versió es recuperarà la temporada 2014, amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat.

El concert tindrà lloc el dia previst, l’11 de juny. El Palau de la Música ofereix la possibilitat de canviar o retornar L’import de les entrades que ja hagin estat comprades a aquells que ho sol·licitin.

El ‘Giravolt de maig’ s’emmarca dins les celebracions del cinquantè aniversari de la mort del mestre Eduard Toldrà, director fundador de L’Orquestra Municipal de Barcelona, embrió de L’actual OBC, i significa la clausura de la temporada 2011/12 del Cicle Palau 100. En aquest sentit, el concert està lligat a la publicació D’una reedició del descatalogat ‘Giravolt de maig’ i altres obres del mestre Toldrà interpretades per L’OBC sota la direcció D’Antoni Ros Marbà i que editarà el Centre Robert Gerhard.

La direcció del Palau  de la Música vol agrair a la Generalitat i als responsables de L’Auditori i L’OBC la seva disposició, que ha permès mantenir aquesta obra de cabdal importància per al patrimoni musical català. Aquest acord enforteix la col·laboració entre les dues institucions iniciada amb el projecte Aniversaris 2012.

Etiquetes:
,