El Palau Robert celebra el Nadal amb la recreació d’un bosc

Amb espècies autòctones i arbres aprofitats de la tala de temporada

Redacció.- Els ciutadans poden passejar per un bosc al centre de Barcelona, recreat a partir d’espècies autòctones i arbres aprofitats de la tala de temporada. Aquesta és l’alternativa sostenible i ecològica triada pel Palau Robert per celebrar el Nadal, que fuig així dels elements nadalencs més convencionals, que precisen del consum d’energia. Una clara aposta per la preservació paisatgística dels boscos que posa en valor la importància de la gestió eficient del nostre patrimoni natural.

La direcció creativa i d’art d’espais ve de la mà de l’estilista i decoradora Mar Gausachs, encarregada també de projectes per marques com Mango, Calma House, Textura, entre d’altres.

Els ciutadans poden gaudir d’aquest bosc fins a mitjans de gener, a l’espai que dona accés a les diferents exposicions del Palau Robert i en l’horari habitual, de 9h a 20 hores de dilluns a dissabtes i de 9h a 14:30 h els diumenges i festius.

Al bosc s’hi poden veure arbres de poda com el fals pebrer, l’alzina i l’avet, tots amb test i arrel per poder ser replantats. Entre les plantes que complementaran el bosc destaquen les falgueres i plantes inspirades en un estanc que pertanyen a la família de les gramínies, papirs, i cua de cavall. L’espai s’ha complementat amb flors naturals com limònileum i cards blaus. Tota la molsa exposada prové de cultius. Finalment i per donar el toc final nadalenc, amagat entre el bosc, s’hi trobarà un tió.

Totes les plantes que formen part del bosc, tret de les que són restes de tala, passaran a formar part dels Jardins del Palau Robert.