El passat dilluns es va celebrar la 12 edició dels Premis ARC

Entre els guardonats es troben Txarango, Che Sudaka, Love of Lesbian, Macedònia, entre d'altres

L’Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) va lliurar ahir, dilluns 15 de desembre, a la Sala Barts de Barcelona, els guardons dels Premis ARC 2014. En la seva dotzena edició, ARC va seleccionar un total de seixanta-sis nominats en setze categories que tenen en compte les millors gires, les millors programacions o els millors mitjans de comunicació que recolzen la música del nostre país. 

Igual que en les darreres edicions, els associats d’ARC han comptat amb la col·laboració dels artistes, de l’Institut Ramon Llull i de les associacions ASACC (Associació de Sales de Concerts de Catalunya) i Musicat (Associació de Músics de Girona), per que el llistat definitiu dels nominats i els guanyadors dels Premis ARC siguin una mostra representativa, contrastada i de qualitat de les millors iniciatives relacionades amb la indústria de la música del directe de Catalunya. Una fotografia del que ha estat el més destacat del sector de la indústria de la música del passat 2013. 

El guardonat a millor gira per sales de Catalunya va ser el grup The Excitements. Che Sudaka va guanyar a millor gira internacional d’artista o grup en català i el premi a millor gira per festes majors de temes propis va ser pel grup Txarango. També van ser guardonats Mishima, Love os lesbian, Macedònia, Aquàrium i Hotel Cochambre en altres categories.

El premi a millor programació d’espai musical va ser per Rocksound (Barcelona). La Mirona (Salt Girona) va guanyar el premi a millor programació de sala de concerts. El premi a millor programació de teatre o auditori va ser pel Teatre Kursaal (Manresa) i, el premi a millor programació de festes major – música va ser per les Fires de Sant Narcís (Girona)

El Festival de Guitarra va ser guardonat com a millor cicle de música o festival, i com artista rebelació va guanyar Ol’Green. Finalment com a millor mitjà de comunicació o programa musical va ser guardonat “Els Matins· de TV3