El Paupaterres de l’Urgell arriba enguany a la 24a edició

A Tàrrega del 7 al 9 de juliol

Redacció.- El Paupaterres arriba enguany a la 24a edició i tindrà lloc al Càmping Municipal de la capital de l’Urgell. El festival, que acostuma a aplegar milers d’espectadors i alguns dels artistes amb més projecció del panorama musical del moment, és promogut per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega i l’Associació Paupaterres.

També en la línia de buscar sinergies en la proximitat, aquest any 2022 l’Associació Paupaterres ha establert vincles amb la Casa de la Música de Lleida i el Festival Circpicat d’Alpicat generant així aliances entre diferents agents del territori. També hi ha una clara aposta per formacions de les comarques de Lleida amb The Ruralites i Dirty Brown que actuaran el dijous 7 de juliol, Hoven, el Trio Kumbia i Entreteles, que hi participaran el divendres dia 8 de juliol i Helen i Ponent Roots el dissabte 9 de juliol.

San Miguel serà a partir d’enguany la cervesa del festival Paupaterres de Tàrrega, i que aposta per la proximitat amb la voluntat d’enfortir el lligam amb el territori. San Miguel, amb centre de producció a Lleida, es converteix d’aquesta manera en el principal patrocinador privat de l’esdeveniment, al que cedirà part de la infraestructura necessària per a la realització del festival.

Actuacions en viu en tres locals de la ciutat

Prèviament a les dues nits de concerts, el dia 7 de juliol tindrà lloc una primera vetllada d’actuacions en viu en tres locals de la ciutat, concretament als bars Novum, Kirikú i Gat del Rosal. En total, una vintena de propostes integraran un cartell de luxe que es completarà amb la parcel·la infantil del PaupaKids, food-trucks, sopars a la fresca i tallers d’artesania.

Els preus de les entrades continuaran essent assequibles: 5€ abans de les 22h cada dia i 10€ després anticipadament a la web o 12€ a taquilla. La política de preus té a veure amb la filosofia de l’esdeveniment: posar a l’abast de tothom una cultura musical sense barreres, transversal i de caràcter familiar.

El 24è Paupaterres – Festival Musical d’Estiu de Ponent forma part de la Xarxa de Festivals Musicals de Catalunya (Xàfec) i compta amb suport de la Diputació de Lleida i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.