El pianista Christian Zacharias actua a Palau 100 el proper dilluns amb un programa centrat en Scarlatti i Chopin

El proper dilluns, 23 de novembre, la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana (20.30 h) acull en el cicle Palau 100 l’actuació de l’artista alemany Christian Zacharias, considerat un dels pianistes més importants actualment. Molt estimat pel públic barceloní, oferirà un programa atractiu que inclou obres d’alguns dels compositors que més fama li han reportat, com Scarlatti i Chopin; també tocarà obres de Ravel i del pare olotí Antoni Soler.

Així, a la primera part del concert, Zacharias interpretarà cinc “Sonates” d’Scarlatti, la “Sonatina per a piano” en Fa diesi menor de Ravel i quatre “Sonates” del pare Soler. La segona part serà dedicada a Chopin, amb la interpretació dels “Scherzos” núm. 1 i 2 i de quatre “Masurques” del compositor polonès.

Christian Zacharias, que també destaca com a director i músic de cambra, s’ha fet un nom no solament entre els principals pianistes i directors actuals, sinó també com a pensador sobre l’art musical. La seva carrera internacional ha cristal·litzat en nombrosos i aclamats concerts amb les principals orquestres del món i els directors de més renom, sense comptar els premis i els enregistraments. La premsa ha afirmat: “Un solista instrumental excepcional que sigui també un director brillant és difícil de trobar. No obstant això, l’alemany Christian Zacharias posseeix un talent inusual, d’una banda com a pianista versàtil i intel·ligent, i de l’altra com un director amb un ampli repertori, que també inclou l’òpera” («BZ Basel», Alfred Ziltener, 11 de maig de 2015).

Una hora abans del concert, a les 19.30 h, tindrà lloc al Petit Palau (accés gratuït, aforament limitat) una nova sessió de “Parlem de música”, amb la conferència entorn del concert, a càrrec del periodista musical Albert Torrens.