El Poesia i + reivindica el poder transformador de l’art i la cultura en una edició plena d’encreuaments creatius

Músics i bandes com Mishima, Christina Rosenvinge, Miquel Serra, Joan Garriga, Clàudia Cabero i Senior i el Cor Brutal; poetes com Bernardo Atxaga, Perejaume, Ajo, Yolanda Castaño, Pau Vadell i Josep Pedrals i accions artístiques com les de Laia Estruch i Pedro Torres conformen el cartell d'enguany

El Poesia i+, el festival d’irradició poètica més important i de referència de fora la capital, organitzat per la Fundació Palau a Caldes d’Estrac, celebra del 2 al 12 de juliol la seva 15a edició.
El festival se celebrarà en un format híbrid, combinant recitals i concerts presencials, amb aforament una mica més reduït de públic, i actuacions retransmeses en directe via streaming, però sense renunciar a l’ànima del festival: una trobada entre públic, artistes i l’entorn natural del Maresme.
El festival, un dels més actius i innovadors de la creació poètica i artística contemporània, compta amb un cartell ple de poesia i d’encreuaments creatius. Als primers noms que es van desvelar (Christina Rosenvinge, Irene Solà + Estampa, Blanca Llum Vidal + Los Sara Fontán, Bernardo Atxaga, Laia Estruch i Clàudia Cabero) se li sumen poetes, músics i artistes en tota mena de formats.
Des de noms destacats de l’escena poètica actual, com els de Bernardo Atxaga, Yolanda Castaño, Jordi Cornudella, Estel Solé, Josep Pedrals i Albert Balasch, i recitals que posen veu a autors com Samuel Beckett (Aina Clotet i Jordi Oriol) i Erri De Luca (Lu Rois i David Fernández), fins a concerts com els de Mishima, Christina Rosenvinge (amb un format especial pensat expressament per al festival), Marialluïsa, Miquel Serra, Joan Garriga (un dels primers concerts de presentació del seu nou disc), Marina Herlop i Pinan 450f, entre d’altres, passant per formats més experimentals com els de Laia Estruch, María José Llergo, Irene Solà + Estampa, Versonautas i Nois Tutú (David Caño i Gerard Altaió).
Poesia segura
Per tal de garantir la seguretat de públic, artistes i personal, el festival es concentrarà enguany al parc de Can Muntanyà i la Fundació Palau, a Caldes d’Estrac, excepte el primer dia, que tindrà lloc com de costum a Canet, l’única població de les que impulsen el festival que pertany a la regió sanitària de Girona. Tot i això, el Festival vol remarcar el suport i implicació de la resta de municipis que impulsen el festival: Sant Andreu de Llavaneres, Dosrius, Alella, Mataró, Arenys de Mar, Teià i Sant Vicenç de Montalt, aquests dos últims des d’aquest mateix any. El festival vol ser una taca de tinta que s’expandeix per tot el Maresme i, des del Maresme, arreu. Aquest any, a més, a través de les emissions de recitals en streaming aspira a arribar molt més enllà.
Les entrades es poden trobar a la venda al web del festival http://poesiaimes.cat. La inauguració el dia 2 serà gratuïta; la resta de nits seran de pagament: 15 euros la entrada individual i 78 l’abonament general.