El portal Gironanoticies.com estrena un disseny més interactiu i amb múltiples novetats

L’Associació ReDiseño posiciona el nou format entre els deu millors models de diaris digitals de l’Estat

Més interactivitat, continguts multimèdia i una millor visibilitat en la lectura. Aquestes són algunes de les principals característiques que des d’aquest mes de desembre es poden observar al portal Gironanoticies.com, el diari electrònic de referència a la demarcació gironina que conjuntament amb Lleidanoticies.com i el web turístic Costabravagirona.org representen les tres capçaleres del grup GN. 

Un dels objectius fonamentals del nou disseny és el de potenciar la compartició. Per aquest motiu, s’ha pensat en un format trilingüe –català, castellà i anglès- que reforci la connectivitat amb les xarxes socials per part dels usuaris, que actualment registren milers de visites diàries a la pàgina web. 

Segons l’Associació ReDiseño de disseny gràfic a Espanya, la nova cara de Gironanoticies.com, caracteritzada per una navegació més còmoda i intuïtiva, el posiciona entre els deu millors formats de diaris digitals de l’Estat. Aquesta aposta es veu complementada amb les edicions específiques per a mòbils i tauletes, canals que no disposen de publicitat i que ofereixen un format ràpid i directe. 

Un altre atribut que defineix el nou disseny és la jerarquització de les notícies, ja que s’ha facilitat la cerca de continguts mitjançant una estructura que classifica resolutivament el gran volum informatiu que es produeix cada dia (unes 25 notícies aproximadament). En aquest sentit, aquesta millora es fa visible sobretot en seccions com el “Nou Directori”, un innovador apartat de classificats on s’hi poden publicar anuncis gratuïts relacionats amb el món laboral, amb ofertes de compravenda o amb múltiples serveis oferts a les comarques gironines. 

D’altra banda, a partir d’ara la meteorologia i els links també disposen de les seves seccions respectives. Així, el diari digital estrena “El Temps”, una edició pròpia de GN amb geolocalització que detecta la posició geogràfica de l’usuari i li ofereix la informació meteorològica sobre el lloc on s’ubica. A més, des del web també es vol incentivar el posicionament per a empreses oferint la possibilitat d’obtenir un alt PageRank mitjançant la secció “Enllaços d’Interès”. La faceta corporativa del portal es completa amb l’elaboració de plans d’empreses, amb el patrocini de continguts i amb la redacció de notes de premsa.