El Premi Quim Masó es consolida com a motor de producció escènica catalana

Aquest dimecres s’obre la vuitena convocatòria del premi, la producció guanyadora es podrà veure a Temporada Alta 2014 i al Grec 2015 Festival de Barcelona

El proper dimecres, 19 de febrer s’obre la convocatòria per a la presentació de projectes per a la vuitena edició del Premi Quim Masó, dedicat a projectes de producció teatral. Aquest guardó, creat 2006 en reconeixement a l’actor, director i productor teatral Quim Masó, és un dels únics premis a Catalunya que finança la producció d’espectacles teatrals en llengua catalana. Un motor imprescindible perquè companyies, productores i dramaturgs puguin tirar endavant els seus projectes i representar-los als escenaris del país. És l’exemple de l’obra guanyadora de la darrera edició del Premi, Nerium Park de Josep Maria Miró, que es va estrenar al festival Temporada Alta 2013 amb molt bona crítica; i que posteriorment ha guanyat el premi ciutat de Manacor Jaume Vidal i Alcover i l’editorial Món Llibres n’ha publicat el text. A més, la peça de Miró, també es podrà veure en la propera edició del Grec Festival de Barcelona.
Enguany aquest guardó manté la dotació econòmica que l’any passat va augmentar considerablement, passant dels 30.000 euros inicials a prop dels 50.000. Les entitats convocants del Premi consideren que “apostar per la producció catalana és important en uns moments en que és molt difícil aconseguir finançament per engegar nous projectes teatrals”.
Amb aquest guardó també es garanteix l’exhibició del muntatge guanyador als dos certàmens d’arts escèniques més importants del país: Temporada Alta – Festival de Tardor de Catalunya i el Grec Festival de Barcelona.
El projecte d’escenificació que es presenti, no s’ha d’haver estrenat i pot ser originalment en llengua catalana o bé una traducció catalana d’un text escrit en una altra llengua. Totes les companyies o productores interessades a presentar el seu projecte cal que s’inscriguin a la pàgina web de Bitò produccions www.bitoproduccions.com a partir del dimecres 19 de febrer, i han d’enviar la documentació necessària abans del 19 de març.
El Premi està impulsat per la família Masó, l’empresa Bitò Produccions, la Llibreria 22 de Girona, el Grup Poscènium-Sala La Planeta, i l’Ajuntament i la Diputació de Girona, amb la col·laboració del Grec Festival de Barcelona i Temporada Alta.