El Premi Talents del D'A 2015 recau en la pel·lícula "Juana a los 12"

També han estat premiades "El incendio" i "Les amigues de l'Àgata"

El D’A 2015 – Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona tanca la seva cinquena edició el diumenge 3 de maig de 2015 amb un gran nivell cinematogràfic i l’entrega d’un públic fidel i entusiasta que ha tornat a omplir les sales de cinema aconseguint unes xifres d’assistència de més de 10.000 espectadors, a falta de comptabilitzar les assistències a les activitats paral·leles. El D’A segueix a la Filmoteca de Catalunya, amb la retrospectiva dedicada a Alain Resnais, amb la qual col·labora el festival. 

El Premi Talents a la millor pel·lícula dirigida amb menys de tres obres en la seva filmografia i dotat amb 6.000 que rebrà el seu director, ha estat atorgat a la pel·lícula argentina Juana a los 12, dirigida i escrita per Martín Shanly. 

El jurat del Premi de la Crítica del D’A 2015, instaurat conjuntament amb l’ACCEC (Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics), ha concedit el premi a la pel·lícula argentina El incendio dirigida per Juan Schnitman (Buenos Aires, 1980).

El Premi del Públic, decidit a partir dels vots emesos pels assistents a totes les sessions del festival, ha recaigut en la pel·lícula Les amigues d’Àgata, dirigida per quatre directores debutants: Alba Cros, Marta Verheyen, Laia Alabart i Laura Rius. Les amigues de l’Àgata és el segon llargmetratge que sorgeix com a treball final de carrera del grau de Comunicació Audiovisual de la UPF, supervisat pels cineastes Isaki Lacuesta, Elias León Siminiani i el crític de cinema Gonzalo De Lucas, que transcendeix de llarg les dimencions d’un treball acadèmic