El premi Zirkòlika de Circ augmenta la dotació i arriba als 16.000 euros

S´han rebut 49 propostes, 14 més que l’any passat, i el jurat ha nominat 14 companyies

La Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA lliuraran durant la Nit de Circ, que es farà el 29 de setembre a L’Auditori (20.00 hores), el II Gran Premi BBVA Zirkòlika, que aquest any augmenta la seva dotació un 14%. La companyia o artista que guanyi aquesta segona edició tindrà com a premi una gira per Catalunya i rebrà per quatre actuacions 16.000 euros, 2.000 més que l’any passat. Amb aquest augment de pressupost s’equipara al Premi Premi BBVA de Teatre i es consolida com un dels millors dotats de les arts escèniques a Catalunya. 

El premi reconeix la millor producció de circ d’un artista o companyia catalana i serà atorgat durant la Nit de Circ, un espectacle amb els artistes premiats l’any passat que inclourà també el lliurament dels Premis Zirkòlika al millor espectacle, millor número, millor companyia emergent, millor iniciativa per a la projecció del circ, premi especial, premi de pintura i premi de votació popular. En total s’han presentat a la convocatòria oberta per la revista Zirkòlika un total de 49 companyies, 14 més l’any passat, i el jurat ha nominat un total de 14 companyies i artistes de circ.

Aquest any els premis es remodelen a fons, amb l’objectiu de donar millors premis, i s’ha incorporat com a nou patrocinador la Fàbrica de Creació de les Arts en Viu L’Estruch, de l’Ajuntament de Sabadell, que oferirà una residència de creació i la programació d’un espectacle durant el 2016.

Els guardons, que enguany arriben a la sisena efició, es lliuraran en el marc de la Nit de Circ que tindrà com a fil conductor la companyia de pallassos Rhum i Cia, premi al millor espectacle Zirkòlika de Pallassos 2014 i un dels grans èxits dels últims mesos. La gala, amb guió de Piti Español i coordinació artística de Xavier Erra, comptarà també amb les actuacions de les companyies Circ Pistolet (equilibris), Irene Estradé de A Plom i Vol (corda llisa), Sergio González de En Diciembre (roda Cyr), i Jordi Serra i Amanda Delgado de Vol de Ment (quadrant rus). Els 8 músics del grup Hora de Joglar s’encarregaran de posar la banda sonora.

La Nit de Circ, espectacle produït per Zirkòlika amb el suport de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, s’ha convertit des de la seva creació, l’any 2010, en una cita anual imprescindible pel sector. L’objectiu és promocionar el circ i contribuir a la professionalització dels artistes, cohesionar el sector i obrir circuits d’exhibició. També es vol donar visibilitat als espectacles de qualitat creats i produïts a Catalunya, i mostrar el potencial del circ amb la producció d’un espectacle de qualitat.

En els últims cinc anys s’han premiat 33 espectacles o números de circ, 16 companyies i artistes, i 5 iniciatives per a la projecció de les arts circenses.   

Etiquetes:
, ,