El president de la Generalitat lliurarà avui la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 15 entitats

Representants del món de L'educació; L'economia; la medicina; el sindicalisme o L'esport, entre altres, rebran enguany aquest guardó que atorga el Govern català.

El president de la Generalitat, José Montilla, lliurarà avui la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 15 entitats, que ?s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la tasca de defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i culturaL’. L’acte se celebrarà a les 7 de la tarda, al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.
El president català lliurarà cadascun dels guardons en presència del vicepresident Josep-Lluís Carod Rovira; del conseller D’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i del conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras.

Entre els guardonats amb la creu de Sant Jordi hi ha Isak Andic Ermay, fundador i el president i principal accionista de Mango; Isabel Arqué i Gironès fundadora i directora de L’Escola Alba; Lluís Barraquer i Bordas pel seu paper de referència en el desenvolupament de la neuropsicologia a Catalunya; Myrtha/Beatriz Casanova Mederos filòloga, docent i empresària, per la capacitat de potenciar-hi el paper professional de la dona; Maria Assumpció Català i Poch per la seva tasca científica i la seva activitat acadèmica com a professora universitària D’astronomia, física i matemàtiques; Josep Colomer i Maronas empresari i promotor cultural per L’eficàcia de la seva dedicació a la nostra cultura des D’un gran sentit de país; Cristóbal Colón Palasí, psicòleg i empresari; Josep-Manuel Corrales Recasens per la seva activitat econòmica i D’assessoria; Joan Coscubiela i Conesa advocat laboralista i dirigent sindica per la seva sostinguda defensa dels drets econòmics i socials dels treballadors; Santiago Dexeus Trias de Bes en reconeixement a la seva contribució professional; Enric Frigola Viñas en reconeixement a una dilatada dedicació al món de la ràdio; Maria Teresa Giménez i Morell directora de cant coral i pedagoga musical. Pel conjunt de la seva dedicació al món de la música, entre molts altres.

Algunes de les entitats guardonades són L’Antic Gremi de Traginers D’Igualada, el Casino de Vic, L’Esbart Manresà de Dansaires, la Fundació Ajuda i Esperança, la Fundació Joan Miró, entre D’altres.