"El President", de Thomas Bernhard i direcció de Carme Portaceli, arriba al TNC

El muntatge és una producció del Teatre Nacional de Catalunya, Temporada Alta i El Canal Centre d'Arts Escèniques de Salt/Girona

Francesc Orella i Rosa Renom protagonitzen aquesta crítica punyent al poder on dos líders amb aires dictatorials són incapaços de connectar amb el seu poble i amb ells mateixos. El President s’estrena el dimecres 5 de novembre a la Sala Tallers del TNC i hi serà fins al 28 de desembre. 

El President és una coproducció del Teatre Nacional de Catalunya amb Temporada Alta 2014 / El Canal, que compta amb la interpretació de Rosa Renom, Francesc Orella, Josep Costa, Daniela Freixas, Josep Julien, Sergi Misas i Montse Pérez. El muntatge mostra un país amb por afectat poc abans per atacs terroristes, i on el fill del President s’allista a les files anarquistes. Un text totalment magnètic, segons Portaceli, que a mesura que avança deixa entreveure la moral i els pensaments de la vida de cadascun dels personatges. Els dos líders busquen fugir de les seves situacions personals: el President tria Portugal, país que admira per l’Atlàntic i per la dictadura, per rescabalar-se d’allò que ha perdut; i la Presidenta, s’escapa a l’alta muntanya amb el mossèn, per fugir de la seva realitat. En definitiva, una crítica sense pietat i plena d’ironia d’uns personatges que van perdre la guerra, el desgast d’una classe social que morirà sense prescindir en cap moment dels seus privilegis.