El prestigiós tenor Javier Camarena presentara el nou àlbum Sogno amb un recital líric a l’Auditori

L’Auditori de Girona inaugurarà el mateix dia la instal·lació lumínica i sonora “Signes” de Playmodes

Redacció.- El diumenge 14 de gener, el prestigiós tenor Javier Camarena debutarà per primera vegada a l’Auditori de Girona amb un recital líric per presentar el nou àlbum Sogno, en el que serà l’única actuació a les comarques gironines i el concert inaugural del 2024. Aquest mateix dia, l’artista convidat de la nova temporada, Playmodes, inaugurarà la primera de les seves obres, Signes, una instal·lació lumínica i sonora, ubicada al vestíbul de l’Auditori, que genera un diàleg molt especial amb l’espai arquitectònic que l’acull. Les entrades pel concert es poden adquirir al web de l’Auditori de Girona: www.auditorigirona.org.

Elogiat pel seu timbre vellutat i transparent, notes altes brillants i de coloratura impecable, el conegut tenor Javier Camarena oferirà, juntament amb el seu habitual pianista, el cubà Ángel Rodríguez, un recital líric per presentar Sogno, un àlbum que ret homenatge a un dels grans compositors de la cançó italiana, Francesco Paolo Tosti. El concert tindrà lloc a la Sala Montsalvatge, a les 18 h, i inclourà alguns dels grans èxits i obres menys conegudes del compositor italià, així com diverses àries d’òpera.

El mexicà Javier Camarena és un dels tenors més destacats i sol·licitats de l’actualitat. Nascut a Xalapa (Veracruz), aquest artista de 47 anys va iniciar els seus estudis musicals a la Universidad Veracruzana i, des de llavors, ha actuat a sales de concerts i cases d’òpera d’arreu del món, interpretant les obres de compositors com Bellini, Bizet, Donizetti, Haydn, Mozart, Rossini i Verdi. Aplaudit pel públic i la crítica, el tenor ha guanyat reconeixements tan destacats com el de millor cantant masculí del 2021 dels reputats guardons International Opera Award, considerats els Oscar de l’òpera, i també és recordat per haver bisat durant dues nits consecutives l’ària de Ramiro de l’òpera La Cenerentola, de Gioachino Rossini, al Metropolitan Opera House de Nova York l’any 2014.

Nova temporada

Abans del concert de Javier Camarena, a les 17 h, l’Auditori de Girona acollirà la presentació de les noves propostes artístiques a càrrec del director de la Fundació Auditori Palau de Congressos, David Ibáñez, en un acte obert al públic que donarà el tret de sortida a la temporada 2024. Paral·lelament, el vestíbul de l’edifici acollirà la inauguració de la primera obra de l’artista resident d’enguany, Playmodes, estudi d’investigació audiovisual. Es tracta de Signes, una instal·lació lumínica i sonora que, fins al 10 de març, establirà un diàleg molt especial amb el vestíbul de l’Auditori de Girona i les persones que el visitin. Amb unes dimensions de 9 x 3m, tots els elements arquitectònics, de maquinari i programari han estat dissenyats i fabricats de forma completament artesanal per l’equip de Playmodes. El resultat és un instrument audiovisual modular que relaciona llum, so i cinètica produint combinacions gairebé infinites.

Durant el mes de gener, l’Auditori de Girona també comptarà amb les propostes de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya (dissabte 20 de gener); Mazoni (divendres 26 de gener); Celeste Alías (dissabte 27 de gener), i The Tyets (diumenge 28 de gener). Les entrades es poden adquirir al web de l’Auditori: www.auditorigirona.org.