El principi d'Arquímedes arriba al Teatre de Salt

Josep M. Miró i Coromina planteja, en aquesta obra, el debat social sobre com jutjar uns fets sospitosos que no han estat provats

Després de l’èxit assolit en la seva estrena a la darrera edició del festival Grec i just abans de tornar a Barcelona, en una esperada temporada a La Villaroel, aquest dissabte es podrà veure al Teatre de Salt El principi d’Arquimedes de Josep Maria Miró i Coromina. La funció de Salt és l’única del muntatge que es representarà, aquesta temporada, a les comarques gironines.
L’espectacle planteja un dilema a partir d’un fet que pot tenir dues interpretacions antagòniques: un monitor d’una piscina fa un petó a un seu alumne perquè té por de tirar-se a l’aigua. Es tracta d’un petó innocent o hi havia una intenció morbosa? En base aquesta sospita que no ha estat provada, Josep Maria Miró i Coromina proposa a l’espectador una reflexió sobre la moralitat i el model de societat occidental.
Miró i Coromina és l’autor del polèmic muntatge Gang Bang vist al Teatre Nacional de Catalunya el 2011. El principi d’Arquimedes (publicat per Arola Editors) és el seu darrer text estrenat pel qual ha estat nominat als Premis Max 2013 com a millor autor en llengua catalana. Aquesta obra ja havia rebut, l’any 2011, el Premi Born de teatre.
L’èxit d’aquest muntatge no està solament en la trama, sinó també en la seva posada en escena, que signa el mateix Josep Maria Miró i Coromina, i en l’elecció del repartiment encapçalat per Rubén de Eguia en el paper del monitor de natació sobre qui plana la desconfiança. Acompanyen Eguia els actors Albert Ausellé, Roser Batalla i Santi Ricart.
La funció del Teatre de Salt es complementarà amb un col·loqui després de l’espectacle en el qual hi participaran l’autor i director, i els intèrprets.  Aquesta xerrada forma part de les activitats complementàries que el Teatre de Salt ha iniciat aquesta temporada.