El proper concert del cicle Concerts Simfònics al Palau presenta Andrew Gourlay, un dels directors amb més projecció internacional

El concert suposarà l’audició de la primera obra de Joan Guinjoan com a compositor resident del Palau de la Música Catalana

El proper dissabte, 6 d’octubre, a les 19 hores al Palau de la Música Catalana, tindrà lloc el segon concert del cicle Concerts Simfònics al Palau. Una cita que suposarà el debut al Palau del jove director Andrew Gourlay, guanyador de l’edició 2010 del Concurs Internacional de Direcció de Cadaqués i director assistent de Sir Mark Elder i l’Orquestra Hallé, i un dels directors amb més projecció internacional del moment.
A més, la vetllada presenta altres ingredients, com la interpretació del tercer moviment de la suite Archipiélago de Joan Guinjoan, la primera de les audicions de Guinjoan com a compositor resident del Palau; és una peça equilibrada i fluida que es correspon amb la maduresa feliç del compositor. Al llarg de la temporada 2012-13, les programacions del Palau oferiran 15 obres de Guinjoan (tres de les quals seran estrenes absolutes).
La participació de la guanyadora del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes 2012, la pianista d’Ucraïna Regina Chernychko, i de la guanyadora del premi del públic del Concurs Internacional de Música Maria Canals 2012, la japonesa Nozomi Nakagiri, que interpretaran el Concert per a dos pianos i orquestra de Francis Poulenc, serà un altre dels punts àlgids del concert.
La vetllada acabarà amb la Vuitena Simfonia de Ludwig van Beethoven, considerada com la més optimista del compositor, que s’uneix a la integral que durant tres anys està duent a terme la Simfònica.
La presència de Comediants, artista en residència de l’Orquestra Simfònica del Vallès, també es farà palesa en aquest concert amb certs elements escènics per apropar-se al públic i agrair la seva assistència.