El punk de LES BUCH, la cançó metafísica de LLES i el pop elegant de REÏNA finalistes del Sona9

El raper Pol Bordas rebrà el Premi Cases de la Música

Redacció.- Les Buch (punk–rock de Terrassa), Lles (cançó d’autor de Collbató) i Reïna (pop de Manacor) són els tres finalistes de la 20a edició del concurs Sona9, organitzat per Enderrock, Catalunya Ràdio – iCat, TV3 i la Generalitat de Catalunya, amb el patrocini d’Estrella Damm. La final tindrà lloc el 18 de novembre a la sala La Mirona de Salt i, a causa a les restriccions del covid-19 a les activitats culturals, se celebrarà sense públic i per streaming a www.sona9.cat i www.enderrock.cat.
El darrer concert serà retransmès per iCat i es gravarà per a un programa especial per a Televisió de Catalunya. La final serà presentada pel músic i locutor d’iCat, Franc Lluís. Els finalistes han preparat la darrera prova am una estada a la Casa de la Música Salamandra de l’Hospitalet, assessorats pel director d’escena Abel Coll i el responsable de projectes, Edu Bacardí.
El grup Efímer (pop-rock de Vic) recollirà el Premi de Votació Popular dotat amb 1.000 euros en material musical i una campanya a la plataforma de mecenatge Verkami. També es lliurarà el Premi les Cases de la Música al raper gironí Pol Bordas, que consisteix en el programa Incubadora Musical amb l’objectiu d’ajudar un artista a fer un salt qualitatiu en la seva carrera.
La gala del Sona9 comptarà amb l’actuació de la guanyadora de l’edició passada, la cantautora mallorquina Maria Jaume, que presentarà les cançons del primer disc Fins a maig no revisc (Bankrobber, 2020). Després de la seva actuació, s’atorgaran els tres principals guardons del concurs, Premi Sona9, Premi Joventut i Premi Èxit.
Tot i les dificultats provocades per la crisi sanitària, el Sona9 2020 ha assolit la participació històrica de 139 artistes d’arreu dels Països Catalans. El certamen té el suport de la Fundació SGAE, Cases de la Música, Govern de les Balears, Ajuntament de Palma i Generalitat Valenciana, amb la col·laboració dels mitjans púbics balears i valencians.
Els guanyadors del Sona9 de les darreres edicions han estat Maria Jaume (2019), Sandra Bautista (2018), Senyor Oca (2017), Lakaste (2016), Est Oest (2015), Trau (2014), Copa Lotus (2013), Empty Cage (2012), Nyandú (2011) i La iaia (2010), a més de noms destacats com Manel o Els Amics de les Arts, també van participar al concurs i van quedar finalistes.
El Sona9 del 2020 atorgarà enguany set premis –inclosos els tres finalistes– amb una dotació superior a 50.000 euros.
1) PREMI SONA9
S’atorgarà al millor grup del concurs segons la votació del jurat, i consta de:

• Enregistrament i edició digital d’un EP (4 cançons) a Bucbonera Studios.
• Gravació d’un videoclip coordinat per TV3 a càrrec d’una productora profesional.
• Signatura d’un contracte discogràfic amb la companyia que esculli l’artista.
• Campanya de publicitat a Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i a Enderrock.
• Gira Sona9 de concerts promocionals i remunerats al festival Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic, BAM – La Mercè i les Festes de Santa Tecla de Tarragona.
• Actuació remunerada al circuit de les Cases de la Música i al festival de l’AMT.
• Material musical per valor de 600€
• Portada a la revista Enderrock del mes d’agost del 2021 (especial Sona9).
2) PREMI JOVENTUT
S’atorgarà al segon classificat segons la votació del jurat, i consta de:

• Enregistrament i edició digital d’un single (2 cançons) a Bucbonera Studios.
• Gravació d’un videoclip coordinat per TV3 a càrrec d’una productora profesional.
• Gira Sona9 de concerts promocionals i remunerats al festival Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic, BAM – La Mercè i les Festes de Santa Tecla de Tarragona
• Material musical per valor de 600€
• Campanya de promoció als mitjans organitzadors del Sona9.
3) PREMI ÈXIT
S’atorgarà al tercer classificat de la final del Sona9, i consta de:

• Gira Sona9 de concerts promocionals i remunerats al festival Acústica de Figueres, Festes de Santa Tecla de Tarragona, Mercat de Música Viva de Vic i al BAM – La Mercè.
• Material musical per valor de 600€
• Campanya de promoció als mitjans organitzadors del Sona9.
4) PREMI DE VOTACIÓ POPULAR
El premi Popular del Sona9 s’atorgarà al grup finalista amb més vots del públic i consta de:

• 1.000 € en material musical.
• Premi especial de la plataforma de micromecenatge Verkami
– Descompte del 100% sobre els serveis de Verkami.
– Comunicació dedicada a la campanya en tots els canals de difusió de Verkami.
5) PREMI CASES DE LA MÚSICA
S’atorgarà al grup amb més projecció seleccionat entre els classificats de la fase preliminar, segons la tria dels professionals de les Cases de la Música de Catalunya, i consta de:

– Programa de tutoria/coaching anomenat Incubadora Musical, amb diferents packs d’accions que tenen l’objectiu d’ajudar el grup o solista a fer un salt qualitatiu en la seva carrera. El premi inclou producció, gravació, gestió, assessorament, seguiment de la trajectòria i ajut a la creació.
*PREMIS ESPECIALS
• RODAUTORS – L’associació Rodautors oferirà un premi especial a la millor proposta de cançó d’autor del Sona9 2020. Aquest premi consisteix en una actuació remunerada al festival Itinerant Rodautors del 2021.
• BIORITME – El festival Bioritme oferirà un premi especial a la millor proposta finalista que s’adapti al seu festival. El premi consisteix en una actuació remunerada al Bioritme del 2021.